Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εντός Μάϊου καταχωρείται στο Δικαστήριο και δεύτερη υπόθεση για πολιτογραφήσεις

  27/04/2022 14:30
Εντός Μάϊου καταχωρείται στο Δικαστήριο και δεύτερη υπόθεση για πολιτογραφήσεις

Εντός Μάϊου καταχωρείται στο Δικαστήριο και δεύτερη υπόθεση για πολιτογραφήσεις

  27/04/2022 14:30

Η πορεία των ερευνών, αναφορικά με τις υποθέσεις πολιτογραφήσεων, τίθεται την Παρασκευή ενώπιον σύσκεψης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργου Σαββίδη και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.  

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη ο Γενικός Εισαγγελέας θα ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών των υποθέσεων πολιτογραφήσεων, ώστε να δοθούν οδηγίες.

Επίσης, αναμένεται η εξέταση και καθοδήγηση σε σχέση με άλλες σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας είναι συνεχείς, ώστε να δίνονται οι ανάλογες οδηγίες και να προχωρούν οι διαδικασίες.

Εντός Μαΐου και δεύτερη υπόθεση

Εξάλλου, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ δεν αποκλείεται εντός Μαΐου να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και δεύτερη υπόθεση, για το ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ποινική υπόθεση, που αφορά στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, στη βάση του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή Καλογήρου, καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο, τον Μάιο του 2021.

Σε σχέση με την υπόθεση, που αφορά στις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των ερευνών, με τον φάκελο της υπόθεσης να έχει ήδη διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας