Ο κύβος ερρίφθη... Κατηγορήθηκε γραπτώς ο Γιαννάκη, αντιμέτωπος με 17 κατηγορίες

Σχεδόν ένα χρόνο μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο και άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης πλαστογραφίας του απολυτηρίου και του πτυχίου του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, φαίνεται - έστω και αργοπορημένα - να μπαίνει το νερό στο αυλάκι και να λαμβάνονται αποφάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η άλυτη εξίσωση, η γυναίκα του Καίσαρα και το... 2+2=8

Παρότι η Αστυνομία εδώ και μήνες ανακοίνωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και το Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, από το οποίο υποστήριζε ότι έλαβε το πτυχίο του ο κ. Γιαννάκη, τους απάντησε προφορικά ότι δεν τον γνωρίζουν, εντούτοις δόθηκε χρόνος για να ληφθεί και γραπτή απάντηση, η οποία όμως δεν έφθασε μέχρι σήμερα από το «San Diego State University». 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο κ. Γιαννάκη κατηγορήθηκε γραπτώς σήμερα από την Αστυνομία, με την σκυτάλη πλέον να βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να καταχωρήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. «Ο φάκελος θα ετοιμαστεί και θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία αρχές Μαΐου, για να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο τέως Επίτροπος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες που αφορούν το απολυτήριο λυκείου και οκτώ για το πτυχίο, ενώ η δέκατη έβδομη αφορά τα χρήματα που λάμβανε από του στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται πως στον ΟΝΕΚ προσελήφθη αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε το 2007, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας. Λίγες ημέρες πριν, το Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας είχε τροποποιηθεί, με την προσθήκη, στα απαιτούμενα προσόντα, του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής, το οποίο φερόταν να κατείχε ο κ. Γιαννάκης και πληρούσε τα προσόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάντησαν προφορικά πως δεν ξέρουν τον Γιαννάκη, τώρα... το περιμένουν και γραπτώς

Για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση, η Αστυνομία δέχθηκε έντονες επικρίσεις, ωστόσο όπως είχε αναφέρει πολλές φορές, οι Αρχές ανέμεναν την απάντηση των ΗΠΑ αναφορικά με το πτυχίο του κ. Γιαννάκη. Απάντηση η οποία δεν ήρθε γραπτώς παρά μόνο προφορικώς, εντούτοις τελικά αποφασίστηκε όπως κατηγορηθεί γραπτώς, με το ερώτημα γιατί δεν ακολουθήθηκε νωρίτερα αυτή η πρακτική, να αιωρείται.  

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστό απολυτήριο και πτυχίο-Αριθμός 19, ολογράφως thirteen (pic)

 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον