Τρίτη 9 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έφυγαν από το Πουρναρά οι επτά ανήλικοι που εξαφανίστηκαν

  17/04/2022 08:43
Έφυγαν από το Πουρναρά οι επτά ανήλικοι που εξαφανίστηκαν

Έφυγαν από το Πουρναρά οι επτά ανήλικοι που εξαφανίστηκαν

  17/04/2022 08:43

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την ενημέρωση της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασιάς Ανθούση στη Βουλή, ότι άφαντοι παραμένουν έντεκα ανήλικοι από τρίτες χώρες που εξαφανίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκαν άλλοι επτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή-Χάθηκαν και αγνοούνται ένδεκα ασυνόδευτα παιδιά

Η Αστυνομία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενημέρωσε ότι επτά ανήλικοι αγνοούνται από το χώρο διαμονής τους. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι ανήλικοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενείας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά και σε κάποια στιγμή μετακινήθηκαν στο Hope for Children.

Απ’ εκεί, εξαφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και έκτοτε δεν επέστρεψαν, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι Αρχές, οι οποίες ανήρτησαν τις φωτογραφίες του, απευθύνοντας έκκληση για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Hope for Children, τα παιδιά δεν διέμεναν εντός του κέντρου, αλλά εκτός και ως εκ τούτου δεν είχαν την ευθύνη μέριμνάς τους. 

Το γεγονός ότι ανήλικοι εξαφανίζονται και αρκετοί απ’ αυτούς δεν εντοπίζονται, πρέπει να προβληματίσει τις Αρχές, αλλά και να εξευρεθεί τρόπος επαρκέστερου ελέγχου και εντατικότερων ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές που ενημερώθηκαν για το θέμα των εξαφανίσεων, κούνησαν το δάκτυλο στις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά τους για το ζήλο που δεν επιδεικνύεται για εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι που εξαφανίστηκαν το Σάββατο είναι, οι ANAS ABDI 16 ετών, ABDULRAHMAN ADEN 16 ΕΤΏΝ, MOHAMED MUSE ALI SHIRE 16 ετών, ABDIFITAH GAID 16 ετών, APDEQ ABDI NUR 16 ετών MUSTAFA SHARIF 16 ετών και AHMED OTHMAN  17 ετών, όλοι από τη Σομαλία.

Η Αστυνομία παρακαλεί οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους,  να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ίδιο έργο θεατές... Νέα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στο Πουρνάρα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας