Έφυγαν από το Πουρναρά οι επτά ανήλικοι που εξαφανίστηκαν

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την ενημέρωση της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασιάς Ανθούση στη Βουλή, ότι άφαντοι παραμένουν έντεκα ανήλικοι από τρίτες χώρες που εξαφανίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκαν άλλοι επτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή-Χάθηκαν και αγνοούνται ένδεκα ασυνόδευτα παιδιά

Η Αστυνομία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενημέρωσε ότι επτά ανήλικοι αγνοούνται από το χώρο διαμονής τους. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι ανήλικοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενείας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά και σε κάποια στιγμή μετακινήθηκαν στο Hope for Children.

Απ’ εκεί, εξαφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και έκτοτε δεν επέστρεψαν, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι Αρχές, οι οποίες ανήρτησαν τις φωτογραφίες του, απευθύνοντας έκκληση για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Hope for Children, τα παιδιά δεν διέμεναν εντός του κέντρου, αλλά εκτός και ως εκ τούτου δεν είχαν την ευθύνη μέριμνάς τους. 

Το γεγονός ότι ανήλικοι εξαφανίζονται και αρκετοί απ’ αυτούς δεν εντοπίζονται, πρέπει να προβληματίσει τις Αρχές, αλλά και να εξευρεθεί τρόπος επαρκέστερου ελέγχου και εντατικότερων ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές που ενημερώθηκαν για το θέμα των εξαφανίσεων, κούνησαν το δάκτυλο στις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά τους για το ζήλο που δεν επιδεικνύεται για εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι που εξαφανίστηκαν το Σάββατο είναι, οι ANAS ABDI 16 ετών, ABDULRAHMAN ADEN 16 ΕΤΏΝ, MOHAMED MUSE ALI SHIRE 16 ετών, ABDIFITAH GAID 16 ετών, APDEQ ABDI NUR 16 ετών MUSTAFA SHARIF 16 ετών και AHMED OTHMAN  17 ετών, όλοι από τη Σομαλία.

Η Αστυνομία παρακαλεί οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους,  να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ίδιο έργο θεατές... Νέα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στο Πουρνάρα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί