Οι συνθήκες κράτησης του μάρτυρα και τα διαγραμμένα μηνύματα στη δίκη Ζαβράντωνα

Συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την δεύτερη υπόθεση ναρκωτικών κατά του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας να αντεξέταζεται από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αμπελοπούλια και κινητά στο πρόγραμμα μαρτύρων-Παραδοχή μάρτυρα στο Δικαστήριο

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κατέθεσε ενόρκως την μαρτυρία του, εμπλέκοντας τον κατηγορούμενο στην υπόθεση των ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αντεξετάστηκε από την υπεράσπιση του Ζαβράντωνα, ο οποίος εκπροσωπείτο από τον δικηγόρο Χρίστο Πουτζιουρή.

Η αντεξέταση του μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα το πρωί, με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου να του υποβάλλει τις θέσεις της υπεράσπισης, αναφέροντας του μεταξύ άλλων πως είχε ανταλλάγματα για να αλλάξει την μαρτυρία που έδωσε όταν ο ίδιος ήταν κατηγορούμενος. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπεράσπιση του Ζαβράντωνα κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε φωτογραφίες-τεκμήρια από αμπελοπούλια στο πρόγραμμα μαρτύρων της Αστυνομίας, ενώ παραδέχθηκε πως είχε στην κατοχή του κινητό, το οποίο ωστόσο κατασχέθηκε μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν, μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας το οποίο αθώωσε τον Ζαβράντωνα στην πρώτη υπόθεση ναρκωτικών, κρίνοντας τον μάρτυρα της Αστυνομίας αναξιόπιστο και λέγοντας «οι ψευδείς του αναφορές είχαν σκοπό την επίτευξη ευνοϊκής μεταχείρισης και μειωμένης ποινής». Μάλιστα, του υποδείχθηκε φωτογραφία από πρόσωπο να κάθεται στο κρεβάτι του κελιού, με τον ίδιο να αναγνωρίζει πως είναι ο υπό προστασία μάρτυρας που κατέθεσε κατά του Ζαβράντωνα, στην υπόθεση της Λάρνακας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαγείρεμα μαρτυριών, deal με έμπορο και ευνοϊκή μεταχείριση με στόχο Ζαβράντωνα

Συνεχίζοντας την αντεξέταση του, ο δικηγόρος του Ζαβράντωνα υπέβαλε στον μάρτυρα ερώτηση που αφορούσε την κατοχή κινητού, με τον ίδιο να απαντά πως το κινητό που είχε του το προμήθευσε η αδελφή του παράνομα, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της ευνοϊκής μεταχείρισης, ο μάρτυρας ανέφερε πως οι συνθήκες δεν είναι καλές και δεν υπάρχει χώρος για να προαυλίζεται. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο μάρτυρας προσκάλεσε τον δικηγόρο του Ζαβράντωνα να τον επισκεφθεί στο χώρο κράτησης του «να του κεράσει καφέ», ώστε να δει και ο ίδιος τις συνθήκες κράτησης του.  

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος στους δημοσιογράφους στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση, κατά τη σημερινή διαδικασία προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατά την ημέρα σύλληψης του μάρτυρα, με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου να του υποβάλει πως η βαλίτσα που κρατούσε ήταν διαφορετική με αυτή που κρατούσε όταν εξήλθε της οικίας και συνελήφθη με το δεύτερο πρόσωπο από την ΥΚΑΝ, ενώ του υποδείχθηκε πως ήταν πιο βαριά όταν εισήλθε στην οικία και πιο ελαφριά όταν εξήλθε της οικίας. Επιπρόσθετα, η υπεράσπιση υπέδειξε πως κατά την σύλληψη του, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι η κοκαΐνη ήταν δική του. 

Επίσης, του υποβλήθηκε πως με βάση έρευνα εμπειρογνώμονα που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση, διαπιστώθηκε πως από τα τηλέφωνα που παρέδωσε στην Αστυνομία, είχαν διαγραφεί συνομιλίες με τρίτα πρόσωπα και οι οποίες εμπλέκουν άλλα άτομα στην υπόθεση, με τον μάρτυρα να εκφράζει άγνοια. Επιπρόσθετα η υπεράσπιση ανέφερε πως ο μάρτυρας χρησιμοποιούσε στο κινητό του τουρκική κάρτα, η οποία δεν εξετάστηκε από την Αστυνομία αφού δεν είχε πρόσβαση, με τον μάρτυρα να αναφέρει πως σε αυτή υπήρχαν συνομιλίες με πρόσωπα όταν μετέβαινε κατεχόμενα.  

Μετά την αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, αυτός επανεξετάστηκε από τον δικηγόρο της Κατηγορούσας Αρχής, ώστε να διευκρινιστούν συγκεκριμένα σημεία της μαρτυρίας του, ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τον Μάιο, όπου θα καταθέσει ο επόμενος μάρτυρας κατηγορίας. Συνολικά αναμένεται να καταθέσουν άλλα τέσσερα πρόσωπα τα οποία έχει κλητεύσει η Κατηγορούσα Αρχή, ενώ στη συνέχεια το Κακουργιοδικείο θα εκδώσει εκ πρώτης όψεως απόφαση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επικοινωνιακή σκακιέρα, η ρεβάνς του υποκόσμου και ποιος… γέλασε τελευταίος

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα