ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκαν 400 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο με κυπριακή σημαία στην Αυστραλία

Η Ομοσπονδία Αστυνομία της Αυστραλίας κατάσχεσε 416 κιλά κοκαΐνης, συνολικής αξίας πάνω από 166 εκατομμύρια δολάρια, από πλοίο που έφερε κυπριακή σημαία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η DailyMail. Προστίθεται πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συλλήψεις για κοκαΐνη στην χώρα. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Αστυνομία της Αυστραλίας δημοσίευσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου, από τις Φιλιππίνες, αφού φαίνεται ότι πέταξαν τα ναρκωτικά στη θάλασσα, στα «βαθιά νερά» ανοιχτά της χερσονήσου Γιορκ, στις 15 Μαρτίου. Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για το πλοίο Kypros Bravery, το οποίο έφερε κυπριακή σημαία. 

Αναφέρεται ότι μετά από κοινή έρευνα, εντοπίστηκε η κοκαΐνη στα ανοιχτά της χερσονήσου στις 21 Μαρτίου, ενώ φαίνεται ότι το πλοίο θα επισκεπτόταν όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. 

Το πλοίο έχει αφεθεί ελεύθερο να συνεχίσει την πορεία του, αφού οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν ολοκληρωθεί. Η Αστυνομία προέβη σε συνολικά είκοσι ανακρίσεις, αλλά μόνο για τους τέσσερις που συνελήφθησαν προέκυψαν στοιχεία.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η ποσότητα ναρκωτικών έχει συνολική αξία πάνω από 166 εκατομμύρια δολάρια, με τους συλληφθέντες να είναι αντιμέτωποι με ισόβια και θα παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου τον Απρίλη. 

«Ενώ η εικαζόμενη εισαγωγή κοκαΐνης είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ από τις Αρχές στη Νότια Αυστραλία, είναι πολύ πιθανό ότι τα ναρκωτικά θα είχαν διακινηθεί σε άλλες πολιτείες της Αυστραλίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, Peter Harvey.   

Για τις έρευνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυστραλίας, συνοριακές δυνάμεις, Αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας και άλλες υπηρεσίες και εργάζονταν τέσσερις ημέρες για να εντοπίσουν το παράνομο φορτίο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν επίγειοι, εναέριοι και θαλάσσιοι έλεγχοι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί