Θίχτηκε η Αστυνομία από το μήνυμα γροθιά της Ραφαέλας και απαντά με... αριθμούς

Θίχτηκε, μετά το μήνυμα γροθιά στο στομάχι από την πρώην πρέσβειρα οδικής ασφάλειας, Ραφαέλα Μιλτιάδου, η οποία κατήγγειλε ότι οχήματα σταθμεύουν σε πεζοδρόμια μη επιτρέποντας σε άτομα με αναπηρία να διακινούνται κανονικά, η Αστυνομία, η οποία αποφάσισε να απαντήσει με... αριθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυμα-γροθιά στο στομάχι από τη Ραφαέλα-«Όμορφο πράμα να είσαι ανάπηρος στην Κύπρο»

Σε ανάρτησή της, η Αστυνομία αναφέρει ότι «η παράνομη στάθμευση, προκαλεί αφ’ ενός κυκλοφοριακή συμφόρηση αυξάνοντας τον κίνδυνο οδικών συγκρούσεων και  αφ’ ετέρου παρεμποδίζει την ασφαλή διακίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία».

Σημειώνει ότι «τα μέλη της Αστυνομίας κατά τον μήνα Μάρτιο, εντόπισαν πέραν των 290 παραβάσεων, παγκύπρια, για τις οποίες εκδόθηκαν σχετικά εξώδικα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης οχημάτων».

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, «104 οδηγοί καταγγέλθηκαν για στάθμευση σε πεζοδρόμιο ή πεζόδρομο, 56 για στάθμευση σε χώρους αναπήρων, 54 για στάθμευση σε μικρή απόσταση από στάση λεωφορείων ή διάβαση πεζών, 15 για στάθμευση στην αντίθετη πλευρά της πορείας του οχήματος και άλλοι 63 οδηγοί για στάθμευση σε διπλή/μονή κίτρινη γραμμή ή σε συμβολή δρόμων».

Καταλήγοντας, η Αστυνομία αναφέρει πως «οι τροχονομικοί έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας συνεχίζονται, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου».

Η ανάρτηση της Ραφαέλας

Στην ανάρτησή της, η Ραφαέλα έγραψε, «όμορφο πράμα να είσαι ανάπηρος στην Κύπρο μας. Να βγαίνεις έξω, να πηγαίνεις σε ένα χώρο διασκέδασης χωρίς τουαλέτα αναπήρων, να διασχίζεις το πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και να έχει καμιά 20αρια αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, πάνω στις ράμπες γιατί πού να περπατούν τα πλάσματα, πού να παρκάρουν τις bmw και τις mercedes τους στους χώρους στάθμευσης…να αναγκάζεσαι να κατέβεις μέσα στην Λεωφόρο έχοντας απέναντι τους «γρήγορους» της πρωτεύουσας…να ετοιμάζεσαι να διασχίσεις τη διάβαση πεζών και στην βιασύνη σου να μη βλέπεις το σκαλί (??) και τελικά να πέφτεις κάτω στη μέση του δρόμου μπροστά στα δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει για να περάσεις. Να χρειάζεται να καταγγείλεις το περιστατικό στην Αστυνομία Κύπρου, ενώ περιπολικά κινούνται πάνω-κάτω όλη νύχτα, αλλά τελικά η καταγγελία σου να καταλήγει σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προς τους παραβάτες κι έτσι απλά να τους βλέπεις να γίνονται καπνός μπροστά στα μάτια σου».

Με ειρωνικό ύφος, σημειώνει, «”ευχαριστώ” λοιπόν δημόσια:

1. Τους συμπολίτες μου που σέβονται τον/την διπλανό/ή τους (not)

2. Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Δήμος Λευκωσίας για τις εξαιρετικές υποδομές που στόχο έχουν την προσβασιμότητα, την συμπερίληψη και τα ίσα δικαιώματα των πολιτών (not)

3. Την Αστυνομία Κύπρου για την προληπτική τους δράση, καταγγέλοντας τους παραβάτες που σταθμεύουν όπου να’ναι (not)

4. Προσωπικές «ευχαριστίες» σε σένα κοπελιά του κόκκινου αυτοκινήτου που ήρθες κουνιστή και λυγιστή, τίναξες επιδεικτικά το μαλλί, μπήκες στο αυτοκίνητο και έφυγες με στυλ (και σχεδόν χειροφρενιά) πριν προλάβω να σου εξηγήσω τι είχε προκαλέσει η πράξη σου».

Την ίδια ώρα, τονίζει, «ειλικρινή ευχαριστώ σε όσους/όσες ήταν στη διάβαση και με βοήθησαν να σηκωθώ. Κάθε μέρα θα σηκώνομαι. Κάθε μέρα θα παλεύω για τα αυτονόητα. Και ναι, μια μέρα θα αλλάξετε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο