Στην ώρα τους οι οδηγοί με τις άδειες κυκλοφορίας-Πόσοι παραβάτες καταγγέλθηκαν

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της Αστυνομίας, όπου ελέγχονται μεταξύ άλλων οι Κύπριοι οδηγοί, εάν προχώρησαν στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους ή όχι. Μάλιστα, από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των ανανεώσεων, έχουν καταγγελθεί συνολικά 373 οδηγοί, που δεν προχώρησαν σε ανανέωση και οδηγούσαν ουσιαστικά με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να καταγγελθούν εξωδίκως. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, από την Παρασκευή 11 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 15 Μαρτίου, υπήρξαν 373 καταγγελίες σε οδηγούς που δεν προχώρησαν στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους. Ανάμεσα σε αυτές τις καταγγελίες ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, υπήρξαν και ορισμένες περιπτώσεις οδηγών, που είχαν λήξει οι άδειες κυκλοφορίας τους, ακόμη και πριν από την προθεσμία λήξης, καθώς δεν είχαν ανανεώσει από πιο παλιά, όπως προνοείτο. Η Αστυνομία πάντως, πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους για την άδεια κυκλοφορίας, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν θα προχωρήσουν σε χρονιαία ανανέωση αλλά σε τριμηνιαία για παράδειγμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν προχωρήσει στην ανανέωση της άδειάς τους συνολικά το 98% των οχημάτων που κυκλοφορεί στους κυπριακούς δρόμους, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 2% υπολογίζεται ότι δεν προχώρησε στην ανανέωση. 

Μιλώντας στον REPORTER o Λειτουργός Α’ του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμηρος Ζαβρός, ανέφερε ότι, «με βάση τα νούμερα και της προηγούμενης χρονιάς μέχρι το τέλος του μηνός ήταν στις 721.000 οι ανανεώσεις και τώρα ήμαστε κάπου στο 98% των ανανεώσεων. Άρα περίπου το 2% μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεώσει βάση και τους περσινούς αριθμούς, ωστόσο πρέπει ως Τμήμα να μελετήσουμε τους αριθμούς οχημάτων που ανανέωσαν, ποια δεν ανανέωσαν και τους λόγους που δεν ανανέωσαν».

Η περίοδος ανανέωσης ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Ζαβρός «έχει λήξει και οι οδηγοί που δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους, κινδυνεύουν με καταγγελία από την Αστυνομία ή από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και καλούμε τον κόσμο να προχωρήσει στην ανανέωση, έστω και αν δεν πρόλαβαν την τελική ημερομηνία της παράτασης και θα επιβαρυνθούν με τα 10 ευρώ συν 10% επιπρόσθετο τέλος γιατί δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν την άδειά τους εγκαίρως».

Σημειώνεται ότι για ανανεώσεις που γίνονται μετά την 11η Μαρτίου 2022, επιβάλλεται ως επιβάρυνση, το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος. Όσοι μάλιστα εντοπιστούν από την Αστυνομία τους εκδίδεται πρόστιμο αξίας 85 ευρώ και όσοι εντοπιστούν από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, καταγγέλλονται δικαστικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία