Δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 33χρονης-Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων

Στις έντεκα το πρωί διενεργείται η νέα νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία εκτιμάται πως θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της άτυχης μητέρας.

Η δεύτερη νεκροτομή θα διενεργηθεί από την επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα, στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας, ενώ για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις βρίσκεται στην Κύπρο ο ιατροδικαστής Ανδρεάς Μαρνερίδης.

Χθες η οικογένεια της 33χρονης, που καταγγέλλει ιατρική αμέλεια, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, τον οποίο ενημέρωσε για τα γεγονότα από τη δική της σκοπιά.

Την ίδια στιγμή, μέλη του αστυνομικού σταθμού Κιτίου, που ανέλαβε την υπόθεση, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος της 33χρονης Φιλιώς, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της, ενώ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το ιατρικό προσωπικό που ενεπλάκη στην περίθαλψή της.

Σημειώνεται ότι η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, είχε μεταφερθεί την περασμένη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, στις 8 το πρωί από το σύζυγό της στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με δύσπνοια και πόνους στο σώμα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε και εξέπνευσε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σε δηλώσεις ο διευθυντής του «Temple Court», δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση ανέφερε πως η 33χρονης εμβολιάστηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες, προσθέτοντας πως «μετά υπήρξαν μικρές επιπλοκές και πέντε μέρες αργότερα πήγαν στο νοσοκομείο. Εκεί τους είπαν δεν είναι τίποτα, πάρτε δύο παυσίπονα και πηγαίνετε σπίτι. Το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το πρωί, ο σύζυγος πήρε ξανά την 33χρονη στο νοσοκομείο, με τα μωρά τους, αφού η γυναίκα είχε φρικτούς πόνους καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας».

Όταν έφθασε στο ΤΑΕΠ, ανέφερε ο κ. Κτενάς, «υπέφερε, αλλά δεν της άνοιγαν να την εξετάσουν. Έμεινε έξω από την πόρτα των Πρώτων Βοηθειών και φώναζε σαν τρελή από τους πόνους, αλλά δεν της άνοιγαν. Στην πορεία φώναξαν στον άνδρα της πως πρέπει να είναι από κορωνοϊό και του είπαν να την πάρει εκεί που ήταν οι ασθενείς με τον κορωνοϊό. Την έβαλαν μέσα και μόλις κατάλαβαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά την πήραν σε θάλαμο».

Μετά από μια ώρα, εξήγησε ότι φώναξαν οι γιατροί στο σύζυγο από το παράθυρο, ότι δεν πηγαίνει καλά και τον άφησαν να την δει. «Τότε του είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί, όπως επίσης και ότι το MRI δεν έδειξε κάτι. Μετά από μια ώρα όταν βγήκε έξω ο άνθρωπος του φώναξαν ότι η γυναίκα του πεθαίνει και του είπαν να πάει να την δει για τελευταία φορά. Μόλις την αντίκρισε διαπίστωσε ότι έχανε τους παλμούς της, ώσπου κατέληξε».

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής