Έτσι βρέθηκε στο Πουρνάρα η δίδυμη αδελφή της τετράχρονης-Ανακρίνεται αλλοδαπή

Στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά εντοπίστηκε το κοριτσάκι, ηλικίας τεσσάρων ετών, το οποίο αγνοείτο από τα ξημερώματα της Τρίτης, στη περιοχή της νεκρής ζώνης στην Αθηένου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου «γυναίκα, παράτυπη μετανάστης, φαίνεται να πέρασε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα την ίδια ώρα που προσπάθησαν να περάσουν οι γονείς και τα δίδυμα κορίτσια, ηλικίας τριών ετών. Ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, φαίνεται ότι η γυναίκα πήρε μαζί της το ένα από τα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως η γυναίκα και το τρίχρονο κοριτσάκι παραλήφθηκαν από άγνωστο άτομο με αυτοκίνητο το οποίο τους μετέφερε στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σημείωσε ακόμα ότι «η Αστυνομία ενημερώθηκε το απόγευμα για την παράδοση του μικρού κοριτσιού στο «Πουρνάρα». Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το δίδυμο αδελφάκι του κοριτσιού που εντοπίστηκε γύρω στις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα  στον δρόμο Πυροϊου – Λάρνακας, κοντά στην νεκρή ζώνη στην Αθηένου, από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χρήστος Ανδρέου είπε πως «η αλλοδαπή δίνει κατάθεση στην Αστυνομία προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε μαζί της το κοριτσάκι και ποιο ήταν το άτομο το οποίο μετέφερε τη γυναίκα και το παιδί στο «Πουρνάρα».

Υπενθυμίζεται ότι για εντοπισμό του μικρού κοριτσιού πραγματοποιούνταν έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από άνδρες της Αστυνομίας στην περιοχή της Αθηένου και μέλη των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης δημότες της Αθηένου καθώς και κτηνοτρόφοι της περιοχής τη βοήθεια των οποίων είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα