Στην αγκαλιά της μητέρας του το τετράχρονο κοριτσάκι-Ψάχνουν το αδελφάκι του

Παραδόθηκε στην μητέρα του το τετράχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε τα ξημερώματα εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Αθηένου, την ίδια ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό της δίδυμης αδελφής της, που χάθηκε στο ίδιο σημείο, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφότου το κοριτσάκι πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του, παραδόθηκε, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, στην μητέρα του, ασιατικής καταγωγής.

Σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ότι το παιδί παραδόθηκε «από Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στους γονείς του, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τα Ηνωμένα Έθνη».

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, «συγχαίρει τους Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στο παιδί και χειρίστηκαν το περιστατικό με απόλυτο επαγγελματισμό και ευαισθησία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως φαίνεται, οι γονείς μαζί με τα δίδυμα, επιχείρησαν να περάσουν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές και σε κάποια στιγμή τα δύο κοριτσάκια χάθηκαν με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός, όταν το ένα κοριτσάκι εντοπίστηκε από περίπολο των Ηνωμένων ΕΘνών.

Αφότου εντοπίστηκε το ένα από τα δύο παιδιά, οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του άλλου, με την Αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιούν χερσαία και εναέρια μέσα για να εντοπίσουν το τετράχρονο κοριτσάκι.

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Aleem Siddique ανέφερε ότι "υποστηρίζουμε τις έρευνες της Αστυνομίας που αναζητά ένα κορίτσι που αγνοείται εντός της νεκρής ζώνης, κοντά στην Αθηένου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες