Βλέπει την οικογένεια της 33χρονης ο Χατζηπαντέλας-«Υπέφερε και δεν της άνοιγαν»

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης η οικογένειας της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, που κατήγγειλε ιατρική αμέλεια μετά το θάνατό της, την περασμένη Τρίτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τα αίτια θανάτου της 33χρονης Φιλιώς-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Ο υπουργός, θορυβημένος από το ενδεχόμενο ιατρικών σφαλμάτων στην εν λόγω υπόθεση, θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερωθεί δια ζώσης για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο της 33χρονης, αφού η οικογένεια εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τους χειρισμούς των γιατρών που εξέτασαν την άτυχη Φιλιώ, αλλά και για την αντιμετώπιση που έτυχαν κατά την μετάβασή τους στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Μετά τη συνάντηση με την οικογένεια, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο υπουργός θα έχει δεύτερη συνάντηση για το ίδιο θέμα, αυτή τη φορά με τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, που θα εξετάσει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της 33χρονης.

Μιλώντας στον REPORTER, ο διευθυντής του «Temple Court», δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας της 33χρονης, Στέλιος Κτενάς, επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Υγείας, η οποία ορίστηκε για τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, όπου θα παρευρεθεί ο σύζυγος και το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κτενάς ανέφερε ότι η οικογένεια αναμένεται να ζητήσει νέα νεκροτομή επί της σορού, η οποία θέλει να διενεργηθεί από ιατροδικαστή που θα φθάσει στην Κύπρο από το εξωτερικό. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγε νοσοκομείο με δύσπνοια, έσβησε λίγες ώρες μετά 33χρονη μητέρα δύο παιδιών

Η θέση της οικογένειας για το πώς οδηγήθηκαν στην τραγωδία

Ο κ. Κτενάς, θέλησε παράλληλα να τοποθετηθείς ως προς τη θέση της οικογένειας για όσα έγιναν από την ώρα που μετέβη η άτυχη 33χρονη στο νοσοκομείο, μέχρι να χάσει τη ζωή της, ξεκαθαρίζοντας πως «η οικογένεια δεν είναι γιατροί για να ξέρουν 100% από που προήλθε ο θάνατος της».

Όπως υποστήριξε, «η οικογένεια ξέρει ότι ο εμβολιασμός έγινε πριν 15 ημέρες. Μετά υπήρξαν μικρές επιπλοκές και πέντε μέρες αργότερα πήγαν στο νοσοκομείο. Εκεί τους είπαν δεν είναι τίποτα, πάρτε δύο παυσίπονα και πηγαίνετε σπίτι. Το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το πρωί, ο σύζυγος πήρε ξανά την 33χρονη στο νοσοκομείο, με τα μωρά τους, αφού η γυναίκα είχε φρικτούς πόνους καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας».

Όταν έφθασε στο ΤΑΕΠ, ανέφερε ο κ. Κτενάς, «υπέφερε, αλλά δεν της άνοιγαν να την εξετάσουν. Έμεινε έξω από την πόρτα των Πρώτων Βοηθειών και φώναζε σαν τρελή από τους πόνους, αλλά δεν της άνοιγαν. Στην πορεία φώναξαν στον άνδρα της πως πρέπει να είναι από κορωνοϊό και του είπαν να την πάρει εκεί που ήταν οι ασθενείς με τον κορωνοϊό. Την έβαλαν μέσα και μόλις κατάλαβαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά την πήραν σε θάλαμο».

Μετά από μια ώρα, εξήγησε ότι φώναξαν οι γιατροί στο σύζυγο από το παράθυρο, ότι δεν πηγαίνει καλά και τον άφησαν να την δει. «Τότε του είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί, όπως επίσης και ότι το MRI δεν έδειξε κάτι. Μετά από μια ώρα όταν βγήκε έξω ο άνθρωπος του φώναξαν ότι η γυναίκα του πεθαίνει και του είπαν να πάει να την δει για τελευταία φορά. Μόλις την αντίκρισε διαπίστωσε ότι έχανε τους παλμούς της, ώσπου κατέληξε». 

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Στο μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθότι τα μέλη του αστυνομικού σταθμούς Κιτίου, που ανέλαβαν την υπόθεση, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος της 33χρονης, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της, ο οποίος πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας το κατώφλι του αστυνομικού σταθμού και αναφέρθηκε στη θέση του επί όσων συνέβησαν.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν από κατάθεση κι άλλα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση, όπως το ιατρικό προσωπικό που ενεπλάκη στις εξετάσεις της 33χρονης.

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)