Καταγγελίες στη Βουλή: Έχασαν τεκμήρια, έδωσαν προαγωγή στον ανακριτή της 19χρονης

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η εκπρόσωπος του Δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών, Ζέλια Γρηγορίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υπόθεση της 19χρονης και τους λάθους χειρισμούς που καταγράφονται από πλευράς Αστυνομίας.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονη η Ειρήνη, έριξε.. καρφιά-«Δεν είναι οι αστέρες που κάνουν τους κάλους αστυνομικούς»

Όπως κατήγγειλε η κ. Γρηγορίου, «ο ανακριτής στην υπόθεση της 19χρονης πήρε προαγωγή και βρίσκεται εκτός Κύπρου», προσθέτοντας πως «ήταν κύριος μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση μαστροπείας και διακόπηκε η δίκη, λόγω λαθών που έκανε στην υπόθεση. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε άλλη υπόθεση, όταν κλάπηκε μαρτυρικό υλικό, το οποίο ήταν το κύριο υλικό για αναγνώριση βιαστή 19χρονης». 

Η τοποθέτηση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της Επιτροπής, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία, αναφερόμενη στην Αστυνομία, ξεκαθάρισε ότι «θέλω να εξετάσετε εάν έχει πάρει προαγωγή, αντί να τεθεί υπό διερεύνηση. Θέλω γραπτή απάντηση μέχρι την άλλη Δευτέρα».

Η κα. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την απορία «νομοθεσίες έχουμε, αλλά πως τις εφαρμόζουμε;», ενώ πρόσθεσε πως «η κα. Ζέλια Γρηγορίου αναφέρθηκε πριν σε υπόθεση που έχασε μαρτυρικό υλικό». Για να πάρει το λόγο η κα. Γρηγορίου και να αναφέρει πως «βρήκαν βίντεο σε CCTV και την επόμενη μέρα εκείνο το βίντεο εξαφανίστηκε». 

Στη συνέχεια, η κα. Χαραλαμπίδου, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, ρώτησε «όταν εντοπίζετε κενά στη διεκπεραίωση ερευνών και χάνονται υποθέσεις, πως το χειρίζεστε; Τι κάνει ο Γενικός;», με την εκπρόσωπο της Υπηρεσίας να αναφέρει πως «οι παρατηρήσεις μπαίνουν σε φάκελο, όπως και οι αδυναμίες που οδήγησαν στην απόφαση του δικαστηρίου. Απ’ εκεί και πέρα, στέλνετε στην Αστυνομία και είναι ευθύνη του Αρχηγού να διερευνήσει αν προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα».

«Άρα αν κάποιος διαλύσει μια υπόθεση, εξαρτάται από τον Αρχηγό να τον κυνηγήσει ή να του την χαρίσει», διερωτήθηκε η κα. Χαραλαμπίδου, για να συμφωνήσει μαζί της ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο την Αστυνομία η Βουλή για την 19χρονη-Καταιγισμός ερωτημάτων

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό