Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έντονη η Ειρήνη, έριξε.. καρφιά-«Δεν είναι οι αστέρες που κάνουν τους κάλους αστυνομικούς»

  14/02/2022 11:30
Έντονη η Ειρήνη, έριξε.. καρφιά-«Δεν είναι οι αστέρες που κάνουν τους κάλους αστυνομικούς»

Έντονη η Ειρήνη, έριξε.. καρφιά-«Δεν είναι οι αστέρες που κάνουν τους κάλους αστυνομικούς»

  14/02/2022 11:30

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώπιον της οποία τέθηκε η απόφαση του Ανωτάτου για την 19χρονη Βρετανίδα και οι λάθος χειρισμοί από πλευράς Αστυνομίας που καταγράφονται, με τους βουλευτές να στήνουν στον τοίχο τις Αρχές, ζητώντας απαντήσεις.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βουλευτές έθεσαν ριπή ερωτημάτων στους εκπροσώπους της Αστυνομίας, Υπουργείου Δικαιοσύνης και Νομικής Υπηρεσίας, με την προϊστάμενη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Κυριακή Λαμπριανίδου, να τονίζει από την πλευρά της πως «τα πρωτόκολλα που αναπτύχθηκαν, σε ό,τι αφορά το βιασμό, εκπονήθηκαν το 2021, τον Φλεβάρη. Είναι πολύ λεπτομερές το πρωτόκολλο, το οποίο δεν είχαμε το 2019. Από το 2019 έγιναν βήματα και θα γίνουν κι αλλά. Από το Νοέμβριο του 2020 είχαμε φέρει βρετανίδες εμπειρογνώμονες, για να αξιολογήσουν τον τρόπο ερευνάς. Τον Μάρτιο θα πάνε μέλη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο να δουν εκεί τις διαδικασίες. Επίσης, για τα θέματα έμφυλης βίας, αυξήθηκαν κατά 45% οι καταγγελίες. Αυτή η αύξηση αφορά το χειρισμό που γίνεται».

Στο σημείο αυτό, την διέκοψε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία με έντονο ύφος, επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή έφυγαν δυο επικίνδυνοι δραπέτες και άκουγα τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας ότι περιμένουμε την έκθεση. Αυτό που μας λείπει είναι η κουλτούρα. Αν σε παιδί δικό μου συμπεριφέρονταν όπως στη βρετανίδα, δεν ξέρω τι θα συνέβαινε. Έχουμε θέμα επάρκειας. Δεν γίνεται να βάζετε ένα αστυνομικό με ανύπαρκτη γνώση, να εξετάζει καταγγελίες. Έχουμε πρόβλημα στην Αστυνομία. Δεν είναι οι αστέρες που κάνουν τους κάλους αστυνομικούς. Η περίπτωση η δική μου το 2015, έπεσε στα χεριά εξαιρετικών αστυνομικών, αλλά δεν είναι όλοι έτσι».

Παίρνοντας το λόγο, η βουλευτής των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου υπέβαλε την ερώτηση «γιατί δεν έκανε παρέμβαση ο Αρχηγός της Αστυνομίας στη διάρκεια αυτής της υπόθεσης;», με την κ. Λαμπριανίδου να απαντά, «δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους του πρώην Αρχηγού Αστυνομίας. Η νέα ηγεσία έκανε αρκετά άλματα. Δημιουργήθηκαν κλιμάκια το 2020. Αυτά έγιναν το 2019».

Σε παρέμβασή της, η κ. Χαραλαμπίδου ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι θέμα Αρχηγού», ρίχνοντας παράλληλα καρφιά λέγοντας πως «πολλοί αρχηγοί κυνηγούσαν τις διαρροές, πάρα το περιεχόμενο των διαρροών». 

Επίσης, μεταξύ άλλων, η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε τους «φόβους» της για τις έρευνες που διατάσσονται, ενώ αναφερόμενη στους δραπέτες της Πάφου, ανέφερε πως «έφυγαν δυο άτομα και ακόμα ψάχνουν να βρουν τι πήγε λάθος. Πέρασαν δυο χρόνια και ακόμα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει κάτι;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο την Αστυνομία η Βουλή για την 19χρονη-Καταιγισμός ερωτημάτων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας