Θέλει να κατηγορηθεί για υποβοηθούμενη αυτοκτονία ο 74χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

Ο 74χρονος Βρετανός, που κατηγορείται για το φόνο της συζύγου του στην Πάφο, ο οποίος την στραγγάλισε, αφού έπασχε από ανίατη ασθένεια, θα προσφύγει στον Γενικό Εισαγγελέα, για να του μειώσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αφού ομολόγησε την υποτιθέμενη δολοφονία ως πράξη ελέους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, σχεδόν δύο μήνες μετά από την ημέρα που το άψυχο κορμί της Janice Hunter εντοπίστηκε στο σπίτι του ζεύγους στην Πάφο, ο σύζυγός της, David, την Τρίτη παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης και δήλωσε αθώος.

«Θα προσφύγουμε στο Γενικό Εισαγγελέα και θα του υποβάλουμε αίτημα να αλλάξει τις κατηγορίες, σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία, που ταιριάζει στα στοιχεία», ανέφερε ο Michael Polak, ένας δικηγόρος με τη βρετανική ομάδα νομικής βοήθειας Justice Abroad, που είχε πετάξει από το Λονδίνο ως μέλος της ομάδας υπεράσπισης. «Την ώρα που το Κοινοβούλιο της Κύρου συζητά το θέμα της ευθανασίας, θα υποβάλουμε αίτημα ότι η συνδρομή στην αυτοκτονία θα ήταν πολύ πιο κατάλληλη κατηγορία, από τον φόνο που επισύρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβλήθηκε η δίκη του 74χρονου που έπνιξε τη σύζυγό του

Συνεχίζοντας, το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως ένας συνταξιούχος μεταλλωρύχος, ο David Hunter ανέφερε στην Αστυνομία ότι είχε μπλοκάρει τους αεραγωγούς της γυναίκας του, μέχρι που πέθανε στα χέρια του, ως μία πράξη μίας συμφωνίας αυτοκτονίας, που είχε στόχο να την ανακουφίσει από τον τεράστιο πόνο, που προκαλούσε ο καρκίνος στο αίμα. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέρμα στη δική του ζωή, καταναλώνοντας χάπια και αλκοόλ, πριν φτάσουν στη σκηνή οι αρχές, τις οποίες ενημέρωσαν συγγενείς των δύο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέλη της Αστυνομίας, αναφέρει το δημοσίευμα, όταν έφτασαν στη σκηνή, εντόπισαν τον 74χρονο ξαπλωμένο στον καναπέ, δίπλα από την 75χρονη, στο καθιστικό του σπιτιού τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Hunter παρουσιάστηκε σε άθλια κατάσταση στο δικαστήριο, φέροντας χειροπέδες και φορώντας μαύρα ρούχα, τα οποία φορούσε από τότε που μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία. Στο δικαστήριο υπήρχε διερμηνέας και μέσω αυτού, ο 74χρονος δήλωσε αθώος, όταν ο δικαστής παρουσίασε την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης. Τότε, το δικαστήριο αποφάσισε ο 74χρονος να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 18 Απριλίου, όποτε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για την υπόθεση.

Ο Βρετανός, ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει την πλήρη στήριξη της κόρης του, Lesley, η οποία σε μία κατάθεση ψυχής, την παραμονή της παρουσίας του πατέρα της στο δικαστήριο, ανέφερε πως ο πατέρας της «τρομοκρατημένος και σαστισμένος», είχε ανακουφίσει τη μητέρα της από μεγάλο βασανιστήριο.

«Οι γονείς μου ήταν μαζί εδώ και 56 χρόνια και στηρίζονταν ο ένας στον άλλο. Ήταν μαζί από την εφηβεία τους και δεν άντεχαν να είναι μακριά», έγραψε σε διαδικτυακή πλατφόρμα εκστρατειών. «Όταν συνταξιοδοτήθηκαν, επέστρεψαν στην Κύπρο, ένα μέρος που αγαπούσαν και οι δύο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η κατάσταση της υγείας της μητέρας μου επιβαρύνθηκε πολύ. Υπέφερε από καρκίνο του αίματος και πονούσε συνεχώς και πολύ και η ποιότητα ζωής της είχε μειωθεί δραστικά. Ήταν μία ανίατη ασθένεια, που είχε προκαλέσει και το θάνατο της αδελφής της και ο πόνος που ένιωθε, χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Ήθελε να πεθάνει και να τελειώσει το μαρτύριό της».

Όπως ανέφερε στο δημοσίευμα, η Lesley εξέφρασε ανακούφιση που ο πατέρας της κατάφερε να σωθεί και είχε καταθέσει αίτημα να απελευθερωθεί ο πατέρας της και να τον στείλουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπήρχαν άτομα να τον στηρίξουν. «Ο πατέρας μου αφιέρωσε τη ζωή του να νοιάζεται για τη μητέρα μου. Τον αγαπάμε πολύ και θέλουμε να τον βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε. Ο πατέρας μου είναι στα τελευταία στάδια της ζωής του και θέλουμε να είναι μαζί μας».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως στο νησί της Μεσογείου, όπως χαρακτήρισε την Κύπρο, όπου η ευθανασία παραμένει θέμα ταμπού και έχει αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση από την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία, η δολοφονία της 18ης Δεκεμβρίου έχει αγγίξει το νεύρο. Αλλά η δύσκολη θέση του Hunter έχει προκαλέσει επίσης συμπόνια. «Όλοι, φαίνεται, εδώ στην Κύπρο, από δεσμοφύλακες μέχρι μέλη του ευρύτερου κοινού, τον υποστήριξαν συντριπτικά», είπε ο Polak στην Guardian. «Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι στην Κύπρο πιστεύουν ότι η δίωξη για φόνο είναι η κατάλληλη ενέργεια σε αυτή την υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι