Ζητά διερεύνηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση σε δημοσιογράφο η Ένωση Συντακτών

Την τάχιστη διερεύνηση της καταγγελίας δημοσιογράφου, από συνάδελφο της στον τηλεοπτικό σταθμός Sigma, ζητά η Ένωση Συντακτών Κύπρου.  

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών, καλεί τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του καναλιού να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση της στη νεαρή δημοσιογράφο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλεί τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, άντρες και γυναίκες, όπως συνδράμουν όσο πιο πολύ μπορούν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεων του. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο. Η συνάδελφος που υπέστη αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων των μελών της ΕΣΚ, του συνόλου της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία. Το όποιο απόστημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανιχνεύεται και στο χώρο των ΜΜΕ, πρέπει, επιτέλους, να σπάσει.

Η οργάνωση και τα μέλη μας είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με παρενόχληση στο Sigma-H καταγγελία, η επαναπρόσληψη και η θέση του καναλιού

Δειτε Επισης

Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
«Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών