Εκκωφαντική σιωπή από Αστυνομία για 19χρονη-Πάει στο επόμενο βήμα η υπεράσπιση

Μπορεί να πέρασε μία εβδομάδα από την ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε την 19χρονη Βρετανίδα που είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχη για δημόσια βλάβη, έπειτα από καταγγελία της για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, το καλοκαίρι του 2019, στην Αγία Νάπα, ωστόσο η Αστυνομία και η Νομική Υπηρεσία εξακολουθούν να τηρούν σιγή ιχθύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η απόφαση κόλαφος για 19χρονη-Στήνει στον τοίχο Αστυνομία και Δικαστή

Στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο που αθώωσε κατά πλειοψηφία την 19χρονη, κατσάδιασε την Αστυνομία για τους χειρισμούς της στην υπόθεση, αλλά και το Πρωτόδικο Δικαστήριο για τον τρόπο που χειρίστηκε τα δεδομένα που είχε ενώπιον του, αφού όπως διαπίστωσε με τις ενέργειες τους, άφησαν ένθεν και ένθεν, εκτεθειμένη τη χώρα διεθνώς.

Μάλιστα, το Ανώτατο με την απόφασή του ήρθε να αποκαταστήσει τα λάθη που έγιναν, αλλά και τη φήμη της Κύπρου, ωστόσο οι ενέργειες ή καλύτερα η μη δράση των αρμοδίων για πάνω μία ολόκληρη εβδομάδα, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και δεν περιποιούν με τιμή την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η απάντηση, κάθε φορά που καλούνται να τοποθετηθούν οι Αρχές για την συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η ίδια. «Η απόφαση μελετάται από το νομικό τμήμα και θα τοποθετηθούμε όταν ολοκληρωθεί η μελέτη». Η συγκεκριμένη απάντηση, ξενίζει την γραμμή υπεράσπισης της 19χρονης, η οποία ευελπιστούσε, όπως αναφέρει μία εκ των δικηγόρων της, στον REPORTER, να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, μετά την απόφαση του Ανωτάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς η Αστυνομία έβαλε αυτογκόλ στην υπόθεση της 19χρονης εκθέτοντας την Κύπρο

Η κ. Νικολέτα Χαραλαμπίδου, εξέφρασε τη δυσφορία της από τη μη τοποθέτηση ούτε από πλευράς της Αστυνομίας, αλλά ούτε και της Νομικής Υπηρεσίας για την απόφαση και προανήγγειλε ότι η νομική ομάδα που στηρίζει τη 19χρονη, θα προβεί το ερχόμενο διάστημα τα επόμενά της βήματα.

Παρότι η κ. Χαραλαμπίδου δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί των βημάτων που θα γίνουν, εικάζεται ότι ένα απ’ αυτά θα είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ενδεχομένως να προβεί σε καταγγελία και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Δεν ενημερωθήκαμε ούτε από την Αστυνομία, ούτε από τη Νομική Υπηρεσία. Είναι πολύ περίεργο, αλλά θα περιμένουμε να δούμε. Εμείς θα προχωρήσουμε με τις ενέργειες που έχουμε να κάνουμε. Προς το παρόν αυτό μπορώ να πω, γιατί πρέπει να συζητήσουμε ως νομική ομάδα της κοπέλας. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες, το πότε δεν το ξέρουμε ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ερωτήματα βουνό, η... σιωπή και οι απαντήσεις που αγνοούνται για την 19χρονη

Παράλληλα, τόνισε ότι «αφήσαμε ένα περιθώριο να μελετηθεί η απόφαση, αλλά δεν γίνεται σε ένα κράτος μια τέτοια απόφαση να μην σχολιάζεται από κανένα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αντίδραση ούτε από τη Νομική Υπηρεσία, ούτε από την Αστυνομία».

Τόνισε παράλληλα πως «είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές. Αν δεν μπορούν να αντιδράσουν μετά από μια τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ανώτατο τους έπιασε αδιάβαστους, αυτοί όμως ακόμη μελετούν...

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν θορυβηθεί και βουλευτές και το πιθανότερο σενάριο είναι να εγγραφεί θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συντομότερο δυνατό, ώστε να συζητηθεί.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο ο ρόλος όλων των υπηρεσιών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη διαχείριση ατόμων που καταγγέλλουν διάφορες μορφές έμφυλης βίας εις βάρος τους, όπως είναι η Αστυνομία, η Νομική Υπηρεσία, τα νοσοκομεία κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεψαχνίζει την υπόθεση της 19χρονης η Βουλή-Ζητά απαντήσεις και πρωτόκολλα

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας