Άφαντοι οι δραπέτες της Πάφου-Επεκτείνονται οι έρευνες σε άλλες πόλεις

Πάνω από είκοσι τέσσερις ώρες έχουν περάσει από την διπλή απόδραση από τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πάφου και ακόμα οι δραπέτες παραμένουν άφαντοι, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για να τους εντοπίσει και να προχωρήσει στην επανασύλληψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο... φακελωμένος Κοzmiov ο ένας δραπέτης-Έφυγαν νύχτα, το πήραν χαμπάρι το πρωί

Οι ενέργειες των Αρχών για εντοπισμό τους, εντός του Σαββάτου, δεν απέδωσαν και θα συνεχιστούν την Κυριακή, χωρίς να αποκλείεται οι δύο καταζητούμενοι να διέφυγαν μέσω γκρίζων σημείων στις κατεχόμενες περιοχές, ή να μετέβησαν σε άλλη επαρχία της ελεύθερης Κύπρου. Ως εκ τούτου, οι έρευνες των Αρχών αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες πόλεις, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν.

Οι δραπέτες, Αλέξανδρος Σαρκισίδης, 28 ετών και ο Εrnali Kosmiov, 34 ετών, τελούσαν υπό κράτηση για εμπλοκή σε περίπου σαράντα διαρρήξεις και κατάφεραν να δραπετεύσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον αστυνομικό σταθμό, χρησιμοποιώντας την έξοδο κινδύνου. 

Εrnali Kosmiov
Αλέξανδρος Σαρκισίδης

Πάντως, οι Αρχές ερευνούν πώς οι δύο κρατούμενοι βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή εκτός κελιού και βρήκαν την ευκαιρία να δραπετεύσουν, κάτω από τη μύτη των τριών αστυνομικών, που βρίσκονταν στο καθήκον.

Σημειώνεται ότι ο Kozmiov, είχε αξιολογηθεί στο παρελθόν ως πρόσωπο υψηλού κινδύνου, αφού η Αστυνομία τον είχε συλλάβει το 2018 για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, όπως επτά διαρρήξεις και κλοπές, εμπρησμό, καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, εμπρησμό οχήματος, αλλά και της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, ενώ εναντίον του εκκρεμούσαν εννέα εντάλματα σύλληψης.

Μάλιστα, η Αστυνομία είχε αναφέρει τότε πως επρόκειτο για «μέλος εγκληματικής ομάδας που δρούσε στην επαρχία Πάφου». Κατά την, τότε, μεταφορά του στο Δικαστήριο, ενεργοποιήθηκε η ΜΜΑΔ και λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι δραπέτες από τα κρατητήρια Πάφου (pics)

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Στο μεταξύ, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ζήτησε έκθεση γεγονότων για το περιστατικό, ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο καθήκον κατά το δεδομένο χρόνο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Αυτή η απόδραση, είναι η τέταρτη σε έξι μήνες, γεγονός που πρέπει να θορυβήσει τις Αρχές, αφού όταν τέτοιας φύσεως περιστατικά συμβαίνουν τόσες πολλές φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, και σε διαφορετικούς σταθμούς, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν κενά, τα οποία πρέπει να διορθώσουν.

Από τα πέντε πρόσωπα που απέδρασαν το τελευταίο εξάμηνο, τα δύο επανασυνελήφθησαν και τρία παραμένουν άφαντα. Οι δύο δραπέτες της Πάφου και ο 24χρονος Νικόλας Μεχμέτ, που απέδρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ