Εξελίξεις για την ενέδρα θανάτου στον Ευαγγέλου-Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων για τη δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου, 53 ετών, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Λάρνακα, προχώρησε η Αστυνομία, ενώ στα πλαίσια των ερευνών συνελήφθηκαν άλλα δύο πρόσωπα, για άλλα αδικήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον Ευαγγέλου-Πάνω από τρεις σφαίρες, πισώπλατα τα πυρ

Για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο, του φόνου εκ προμελέτης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, συνελήφθησαν πρόσωπα, ηλικίας 44, 23 και 19 ετών.

Παράλληλα, στη βάση στοιχείων που προέκυψαν, συνελήφθη τέταρτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 28 ετών, για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου. 

Άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 20 ετών, συνελήφθησαν σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ στις 28 Δεκεμβρίου, 2021, στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διέμενε, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του.

Το χτύπημα στον Ευαγγέλου ήταν επαγγελματικό και οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι, γνωρίζοντας τις κινήσεις του στόχου, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή να πατήσουν την σκανδάλη, από κοντινή απόσταση, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η... τρικυμία της νύχτας στα άλλοτε ήσυχα νερά της Λάρνακας

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία αλλά και βίντεο, η μοτοσικλέτα τύπου scooter, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, κατευθύνθηκε από το δρόμο του Μακένζι, προς την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα, όπου στάθμευσε σε συγκεκριμένο σημείο, αναμένοντας τον Ευαγγέλου.

Γύρω στις 20:30, εμφανίζεται το όχημα του Ευαγγέλου, το οποίο είχε την ίδια κατεύθυνση με το scooter κι αφού εισήλθε στην πολυκατοικία, στάθμευσε. Ακολούθως, ο 53χρονος προσεγγίστηκε από την μοτοσικλέτα, από την οποία αποβιβάστηκε ο συνοδηγός, πλησίασε το όχημα του και εξ΄ επαφής άρχισε να πυροβολεί από το πίσω τζάμι, επιφέροντάς του το θάνατο.

Από τη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαφάνηκε ότι ο 53χρονος δέχθηκε έξι σφαίρες εξ επαφής, εκ των οποίων οι τέσσερις τον έπληξαν στην πλάτη, η μία στο δεξί χέρι και η άλλη δίπλα από το αυτί. Οι δύο τελευταίες ήταν τυφλές και εντοπίστηκαν εντός της σορού κατά τη διάρκεια της νεκροτομής.

Ο θάνατος του 53χρονου επήλθε από εσωτερική αιμορραγία, συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Η νεκροτομή έδειξε, μάλιστα, ότι ο δράστης όταν κατέβηκε από την μοτοσικλέτα, πυροβολούσε αδιακρίτως κατά του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβολεί τα πόδια της η Αστυνομία για το πρόγραμμα των υπό προστασία μαρτύρων

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό