Σε απελπιστική κατάσταση ο Γκιώνης, ξεσπά μέσω βίντεο-Αδειάζει Αστυνομία

Σε κατάθεση ψυχής, μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέβη ο 24χρονος ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ότι βρίσκεται έγκλειστος σε ένα σπίτι, μακριά από την οικογένειά του.

Ο ακτιβιστής ήταν και αυτός που αποκάλυψε ότι κατέχει στοιχεία, που εμπλέκουν την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας. Στοιχεία τα οποία απέστειλε ήδη στις κυπριακές Αρχές, καθώς επίσης και στις Αρχές της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στο βίντεό του ο 24χρονος άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας, ότι αρχικά είχε εκτιμήσει λάθος τα στοιχεία και στην συνέχεια άλλαξε γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ογκωδέστατη η επιστολή Γκιώνη-Την παρέλαβαν και αρχίζουν διερεύνηση οι Αρχές

«Κάνω αυτό το βίντεο επειδή έχω απελπιστεί, έχω κουραστεί πάρα πολύ. Έχω κάνει μία έρευνα για τον βιασμό της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, της Γεωργίας Μπίκα και πώς αυτό ξεκίνησε, η έρευνά μου να καταλήγει σε ένα κύκλωμα μαστροπείας διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στη Δράμα. Όλη αυτή την έρευνα την έχω κάνει πρώτη φορά στη ζωή μου, έχω μιλήσει με πάρα πολύ ντόπιο κόσμο από Αθήνα, Κύπρο, Θεσσαλονίκη», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι πληροφορίες που φτάνουν στα χέρια του, έρχονται από θύματα που έχουν βιώσει εμπειρίες μέσα στο κύκλωμα ή από κόσμο που ξέρει τόσα χρόνια, ωστόσο δεν μιλούσε τόσα χρόνια επειδή φοβόταν.

Ο κ. Γκιώνης πρόσθεσε πως ο κόσμος βρήκε πάτημα, μέσω της έρευνας που έχει ξεκινήσει και θεωρεί ότι θέλει να τον βοηθήσει, ώστε να πολεμήσουν μαζί το «τεράστιο τέρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε ο Γκιώνης, προανήγγειλε εξελίξεις-Παραδίδει την επιστολή στις Αρχές

«Έχω κάνει αυτή την έρευνα, την έχω παραδώσει στις Αρχές της Κύπρου και της Θεσσαλονίκης, επειδή η Αθήνα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ούτε τηλεφωνικά ούτε με email. Ψάχνουμε με τον δικηγόρο μου να βρούμε το σωστό email που θα το στείλουμε στις Αρχές της Αθήνας και ακόμη δεν το έχουμε βρει. Από την Θεσσαλονίκη δεν πήρα απάντηση και από την Κύπρο οι απαντήσεις που έλαβα αρχικά ήταν ότι, από ό,τι λένε τα δημοσιεύματα, δεν είναι επαρκή τα στοιχεία μου, δεν είναι σοβαρά. Μετά, όταν είπα ότι κάνουν συγκάλυψη, βγήκαν και είπαν ότι τα στοιχεία μου έχουν βάση και είναι πολύ σημαντικά. Τώρα βγαίνουν δημοσιεύματα που λένε ότι τα αρχεία που έχω είναι από τρίτα πρόσωπα και όχι δικά μου, δεν τα έχω δει εγώ ή είναι από το ίντερνετ και μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι βάσιμα στοιχεία».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, ο λόγος που έκανε το βίντεο είναι για να ακουστεί η ιστορία όσο περισσότερο μπορεί και να φτάσει πολύ μακριά. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον τρόπο που γνώρισε την Γεωργία Μπίκα.

«Η Γεωργία με βρήκε από μόνη της, μετά από τρεις ημέρες που ξεκίνησα τη δική μου έρευνα, μου είπε να γίνουμε ομάδα, με εμπιστεύεται, την εμπιστεύομαι, δίνουμε ο ένας κουράγιο και δύναμη στον άλλο, επειδή αυτό που κάνουμε είναι πολύ μεγάλο και αυτό που έχουμε πει είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, επειδή αυτοί οι άνθρωποι θα μας βρουν σε ένα-δύο χρόνια και μπορεί να μας αφαιρέσουν τη ζωή. Το πάμε μέχρι τέλους και όσα περισσότερα κεφάλια μπορούμε να τα βάλουμε στην φυλακή ή το αφήνουμε και κάποια στιγμή η ζωή μας θα έχει προβλήματα».

Σε αυτό το σημείο, η φωνή του άρχισε να σπάζει και τα μάτια του γέμισαν με δάκρυα, αφού ανέφερε ότι μέσα από την έρευνά του έχει ακούσει τραγικά πράγματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρώτες ενδείξεις για επιστολή Γκιώνη, οι νέες καταγγελίες και η προειδοποίηση

«Έχω σπάσει, έχω κλάψει. Ουσιαστικά είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι, έχω αφήσει το σπίτι μου, τη δουλειά μου, δεν μπορώ να δω τους δικούς μου ανθρώπους, τα έχω αφήσει όλα με σκοπό να κάνω αυτή την έρευνα όσο καλύτερα μπορώ. Είναι δύσκολο γενικά, αλλά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και ευχαριστώ όλον τον κόσμο που έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια και θα πάει εκεί που πρέπει, αλλά σκοπός δεν είναι να μπουν φυλακή τα τελευταία κομμάτια του puzzle. Δεν θέλουμε να μπουν φυλακή τα τσιράκια που μπήκαν στην δουλειά για να πάρουν λίγα χρήματα. Θέλουμε να μπουν φυλακή τα άτομα που είναι ανώτερα».

Ο κ. Γκιώνης, καταλήγοντας σημείωσε πως αυτή τη στιγμή είναι μόνος του, με άτομα που τον έχουν στηρίξει. «Αυτή είναι η ασφάλειά μου, να το ξέρει ο κόσμος. Είμαι καλά. Το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί, πρέπει να μείνει στην επικαιρότητα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)