Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη οι διαρρήκτες που αναγνώρισε η γειτόνισσα στην Πάφο

Yπό κράτηση μέχρι τις 11.2.22 θα παραμείνουν οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 26 και 22 ετών που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας, με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα διάρρηξη κατοικίας, μαχαιροφορία και παράνομη κατοχή περιουσίας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου οι 26χρονος και 22χρονη παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε όπως αυτοί παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την 11η Φεβρουαρίου του 2022 ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχαν ενοικιάσει δίπλα της μια μέρα πριν και την επόμενη... τη διέρρηξαν

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως χτες στις 11:00 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από γυναίκα που διαμένει στην Χλώρακα ότι την ίδια ημέρα γύρω στις 06:30 το πρωί ενώ κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο της άκουσε θόρυβο στο αλουμινένιο παράθυρο της κατοικίας της. Σύμφωνα με την καταγγελία όταν ξύπνησε είδε να στέκεται μπροστά από το  παράθυρο της ένας άγνωστος άντρας. Η παραπονούμενη τρομοκρατήθηκε και φώναζε για βοήθεια με αποτέλεσμα ο ύποπτος να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο μέρος όπου προέβησαν σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ο δράστης παραβίασε με φυσική βία το αλουμινένιο παράθυρο του υπνοδωματίου. 

Από την σκηνή παρελήφθησαν τεκμήρια για να αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Κατά την έξοδο των μελών της Αστυνομίας Πάφου από την κατοικία της παραπονούμενης η ίδια παραπονούμενη είδε και αναγνώρισε τον άγνωστο άντρα ως το πρόσωπο που φέρεται να προσπάθησε προηγουμένως να διαρρήξει την κατοικία της. 

Ο άγνωστος άντρας την ίδια ώρα έφευγε από διπλανή κατοικία με αυτοκίνητο με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής. Τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου ανέκοψαν αμέσως το αυτοκίνητο όπου διαπιστώθηκε ότι οδηγείτο από 26χρονο με συνοδηγό 22χρονη. Ο 26χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας αφού βρέθηκε μαχαίρι στο όχημα του και η συνοδηγός του η 22χρονη συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας αφού κατείχε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή για τον οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Στα πλαίσια των εξετάσεων επιθεωρήθηκε το κλειστό κύκλωμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος και διαπιστώθηκε ότι στις έξι παρά δέκα το πρωί η συνοδηγός με φυσική βία παραβίασε το παράθυρο του δωματίου εισήλθε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και παρέμεινε σε αυτό για μικρό χρονικό διάστημα και εξήλθε χωρίς να κλέψει οτιδήποτε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων