Ξεσκονίζουν τα αρχεία Γκιώνη οι ανακριτές-Στο επίκεντρο φωτογραφίες και ονόματα

Φύλλο και φτερό κάνουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου τα στοιχεία που έστειλε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, μέσω επιστολής, μεγέθους 47 σελίδων, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν κατά πόσον προκύπτουν στοιχεία σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου από την Κύπρο, για εμπλοκή στο κύκλωμα μαστροπείας, που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα και υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει πλοκάμια και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ογκωδέστατη η επιστολή Γκιώνη-Την παρέλαβαν και αρχίζουν διερεύνηση οι Αρχές

Οι ανακριτές αναμένεται να αξιολογήσουν το μαρτυρικό υλικό, στο οποίο περιέχονται πέραν των 150 φωτογραφιών, οι οποίες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι «print screen», κυρίως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πρόσωπα τα οποία ο ακτιβιστής θεωρεί ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η έρευνα, αναμένεται να διαρκέσεις για περίπου δύο ημέρες, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί επιπρόσθετος χρόνος από τους ανακριτές, εάν προκύψουν στοιχεία και χρειαστούν διευκρινίσεις από τον ακτιβιστή.

Την ίδια ώρα, στην επιστολή καταγράφονται και ονόματα προσώπων, τα οποία καταγγέλλει ότι σχετίζονται με το κύκλωμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να κληθούν άμεσα για κατάθεση, αλλά αφότου ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές έρευνες της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε ο Γκιώνης, προανήγγειλε εξελίξεις-Παραδίδει την επιστολή στις Αρχές

Εξηγήσεις Γκιώνη για την καθυστέρηση

Πάντως, ο Ηλίας Γκιώνης έδωσε εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην παράδοση της επιστολής, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού όπως ανέφερε χρειάστηκε τρεις μέρες για να αρχειοθετήσει το υλικό και να το παραδώσει στις Αρχές

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Γκιώνης, «για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το Instagram, είναι γιατί δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε δέκα πίσω. Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα».

Σημειώνεται ότι ο ακτιβιστής εξέφρασε στις Αρχές την πρόθεσή του να μεταβεί στην Κύπρο για να καταθέσει, σε περίπτωση που χρειαστεί, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί κατά την πορεία των ερευνών.

Συνεχείς αναφορές στην Κύπρο σε ελλαδικά μέσα

Πάντως, τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται επισταμένα με την εμπλοκή της Κύπρου στην υπόθεση, καθότι την θεωρούν τον ενδιάμεσο σταθμό από την Ελλάδα, για το Ντουμπάι, όπου διεξάγονται πάρτι του κυκλώματος.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της εφημερίδα, κοπέλες από την Ελλάδα μεταβαίνουν στην Κύπρο κι απ’ εκεί στο Ντουμπάι, όπου το κύκλωμα ενοικιάζει τρεις σουίτες.

Παράλληλα, γίνονται αναφορές ότι πάρτι διεξάγονται και στην Κύπρο, ωστόσο αυτά περιορίζονται στην καλοκαιρινή περίοδο, όταν υπάρχει τουρισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό