Νέα στοιχεία για το κύκλωμα-«Πελάτες τους εύποροι νέοι από Ελλάδα και Κύπρο»

Την ώρα που οι Αρχές περιμένουν για πέντε και πλέον μέρες την περιβόητη επιστολή του Ηλία Γκιώνη στην οποία θα αναφέρει στοιχεία για τις δημόσιες καταγγελίες του για το κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει, όπως υποστηρίζει, πλοκάμια και στην Κύπρο, στην Ελλάδα έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία στο φως, τα οποία εμπλέκουν πρόσωπα από το νησί στο κύκλωμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε... sms στον Γκιώνη η Αστυνομία-Απαντά στα περί συγκάλυψης

Ο Ηλίας Γκιώνης, δεν ήταν συνεπής ούτε στο δεύτερο «ραντεβού», που έδωσε στην Αστυνομία, αφού θα έπρεπε να παραδώσει την επιστολή, όπως υποσχέθηκε, την περασμένη Κυριακή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία απέστειλε sms στον ακτιβιστή και στον δικηγόρο του, αναμένοντας απαντήσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει οτιδήποτε νεότερο. 

Η μόνη επίσημη ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία προέρχεται από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν πως από τα στοιχεία που έχουν ενώπιόν τους δεν προκύπτει μαρτυρία για εμπλοκή Κύπριων στην υπόθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μύλος με την περιβόητη επιστολή Γκιώνη-Δεν στάλθηκε ούτε το Σαββατοκύριακο στις Αρχές

«Πελάτες τους είναι εύποροι νέοι από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Παρόλα αυτά, τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν να στήσουν το δικό τους παζλ γύρω από την υπόθεση, επικαλούμενα πολλές φορές πληροφορίες για τον τρόπο που διοργανώνονται τα συγκεκριμένα πάρτι, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζονται οι κοπέλες-θύματα. 

Σε δημοσίευμά της, η Real News, αναφέρει ότι τα πάρτι στήνονται σε κέντρα διασκέδασης, στα οποία έχει μπει λουκέτο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό και τα οποία λειτουργούν υπό άκρα μυστικότητα.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία αποκαλύπτει γραπτά μηνύματα του κυκλώματος, τα μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος «ψάρευαν» κοπέλες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελεάζοντάς τις με χρήματα, για να δώσουν το παρόν τους σε ιδιωτικές εκδηλώσεις.

«Στους χώρους αυτούς, οι djs παίζουν κανονικά μουσική, το αλκοόλ ρέει άφθονο, ενώ δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για τη χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών. Πελάτες τους είναι εύποροι νέοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτοί πληρώνουν εισιτήριο για να συμμετάσχουν στα πριβέ πάρτι και πρέπει να είναι σίγουροι ότι σε αυτά θα παρευρίσκονται και όμορφες κοπέλες», αναφέρει η εφημερίδα.

Μπορεί οι ελληνικές Αρχές να απάντησαν στις κυπριακές ότι δεν εμπλέκονται πρόσωπα από την Κύπρο στο κύκλωμα, ωστόσο στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας διαρρέεται πως το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε Κύπρο, Ελλάδα και Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε ο Γκιώνης... Καταγγέλλει συγκάλυψη από ελληνικές και κυπριακές Αρχές

Ενδιάμεσος σταθμός η Κύπρος

Μάλιστα, στο Ντουμπάι, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να έχει έντονη παρουσία, όπου μισθώνει τρεις σουίτες. Εκεί, φαίνεται να διοργανώνονται πάρτι, με την παρουσία νεαρών γυναικών που προέρχονται από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία των γυναικών μέχρι την Αραβική Χερσόνησο φαίνεται πως είναι η Κύπρος. Όπως έγινε γνωστό, οι κυπριακές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για το συγκεκριμένο κύκλωμα. Πριν μεταβούν στο Ντουμπάι, οι κοπέλες, καθ’ υπόδειξη των μελών του κυκλώματος, συμμετέχουν σε αντίστοιχα πάρτι και στην Κύπρο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες», αναφέρει η εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανένα στοιχείο για εμπλοκή Κύπριου στο κύκλωμα-Περιμένουν την επιστολή Γκιώνη

Καταγγελία για εμπλοκή αστυνομικών

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα χέρια του Εισαγγελέα στην Ελλάδα, υπάρχει καταγγελία για εμπλοκή αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στα χέρια Εισαγγελέα βρίσκεται η καταγγελία για τη φερόμενη δράση κυκλώματος μαστροπείας που προσκόμισε στις δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, επικαλούμενος στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του από γυναίκα - καταγγέλλουσα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να διερευνηθούν κατεπειγόντως τα καταγγελλόμενα και να διαπιστωθεί η βασιμότητά της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαλυνάς προσκόμισε στοιχεία, που αναφέρονται σε κύκλωμα μαστροπείας, αποτελούμενο από τρεις ομάδες, το οποίο δρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, «αλιεύοντας» νεαρά κορίτσια -ακόμη και μαθήτριες μέσω σχολικών εκδρομών- για να τα μυήσουν τα μέλη του στα ναρκωτικά και να τα ωθήσουν σε πάρτι και στην πορνεία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος με την καταγγελία αναφέρεται και σε εμπλοκή αστυνομικών.

Δειτε Επισης

Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE/Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό