Εγκλωβίστηκαν σε όχημα στην Κυπερούντα δύο άτομα-Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Τσέχοι πολίτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με ενοικιαζόμενο όχημα στην Κυπερούντα, έχουν μόλις πριν από λίγο απεγκλωβιστεί, ανέφερε, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Το όχημα των Τσέχων, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για διακοπές, ακινητοποιήθηκε σε περιοχή με πυκνό χιόνι στην Κυπερούντα. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν μαζί μας, μας ενημέρωσαν για το περιστατικό, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες και σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και το Κοινοτικό Συμβούλιο κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός του οχήματος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι κάτοικοι της Κυπερούντας αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς «πρόσφεραν προσωρινή φιλοξενία και φαγητό στους Τσέχους συνανθρώπους μας».

«Οι Τσέχοι πολίτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Πολιτική Άμυνα, αλλά και προς όλους όσους έσπευσαν να τους βοηθήσουν. Έχουν ήδη αναχωρήσει για την Επαρχία Πάφου, καθότι αύριο πρωί αναχωρούν από την Κύπρο με προγραμματισμένη πτήση», κατέληξε.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο το μεσημέρι της Τρίτης

Στο μεταξύ, κλειστοί παραμένουν δρόμοι στο Τρόοδος, στη Μόρφου και στον Μαχαιρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συνεχιζόμενης χιονόπτωσης οι ακόλουθοι δρόμοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση:

Επαρχία Λεμεσού: Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους.

Διαμέρισμα Μόρφου: Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδούλα – Pine Wood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Τροόδους, Προδρόμου – Κύκκου, Κύκκου – Τσακκίστρας – Σταυρός της Ψώκας, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Καρβουνά – Σπηλιών – Κανναβιών.

Επαρχία Λάρνακας: Βαβατσινιάς – Μαχαιρά

Επαρχία Λευκωσίας:  Γουρρίου-Μαχαιρά

Σύμφωνα με την Αστυνομίας, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Επαρχία Λεμεσού: Μονιάτη – Πλατρών, Πέρα Πεδίου – Πλατρών, Σαϊττά – Καρβουνά, Καρβουνά – Κυπερούντας – Αγρού, Καλού Χωριού – Αγρού.

Επαρχία Λευκωσίας: Παλαιχωρίου – Αγρού, Απλικίου – Παλαιχωρίου, Παλαιχωρίου – Ασκά, Ασκά – Φτερικουδίου, Φτερικουδίου – Άλωνας, Άλωνας – Πλατανιστάσας, Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών – Πολύστυπου, Πολύστυπου – Χαντριών, Πλατανιστάσας – Κάτω Μονής, Απλικίου – Φαρμακά, Φαρμακά – Οδούς, Φάρμακα – Καλού Χωριού, Παλαιχωρίου – Συκόπετρας.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Καλεί, παράλληλα, όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων ενώ επισημαίνει ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί