Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική λόγω της «Ελπίς»-Δεν χρειάστηκε ακόμη η παρέμβαση της

Μέχρι αυτή την ώρα δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, αλλά η Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως πάντα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό λόγω καιρικών συνθηκών, ο κ. Κεττής είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε περιστατικά, αλλά «βρισκόμαστε σε ετοιμότητα όπως πάντα».

Ο κ. Κεττής αναφέρθηκε σε πρακτικές συμβουλές για αυτοπροστασία και πρόληψη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κάλεσε τους πολίτες να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να αποτραπούν οποιεσδήποτε ζημιές.

Συγκεκριμένα, τους κάλεσε να ελέγξουν τη σχάρα όμβριων υδάτων μπροστά από το σπίτι τους, να ελέγξουν τις υδρορροές στις κατοικίες τους, οι οποίες μπορεί να γεμίσουν από χώματα ή άλλες ακαθαρσίες, ενώ μια κλειστή υδρορροή σίγουρα θα υπερχειλίσει, να ελέγξουν ότι οι αντλίες λειτουργούν και έχουν την κατάλληλη δύναμη να αφαιρέσουν περισσότερο νερό από όσο εισρέει στους χώρους, να ελέγξουν την τοιχοποιία της περίφραξης της κατοικίας τους ότι δεν έχει ανοίγματα που πιθανόν να εισέλθουν όμβρια ύδατα από γειτονικό ανοικτό χώρο, να ετοιμάσουν σακιά με άμμο σε περιοχές που διαχρονικά πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να τα τοποθετήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε εισόδους του υποστατικού τους που πιθανόν να εισέρχονται όμβρια ύδατα, να ελέγξουν και να ασφαλίσουν όλες τις κατασκευές που έχουν στην οικία τους, όπως ντεπόζιτα, σκαλωσιές, θερμοσίφωνες, διαφημίστηκες πινακίδες καθώς σε περιπτώσεις πλημμυρών μπορούν να παρασυρθούν.

Καλεί, παράλληλα, τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν την "κακή συνήθεια" να περνούν από πλημμυρισμένους δρόμους και αν βρεθούν σε έντονο καιρικό φαινόμενο, να σταθμεύσουν μακριά από δέντρα, καλώδια, πυλώνες ηλεκτρικής, να ανάψουν τα φώτα κίνδυνου και μετά να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. 

Ο κ. Κεττής τους καλεί, τέλος, να αξιολογούν και να κάνουν πάντα εκτίμηση κινδύνου προτού ενεργήσουν για προστασία του εαυτού τους και της περιουσίας τους.

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων