Έστειλε... sms στον Γκιώνη η Αστυνομία-Απαντά στα περί συγκάλυψης

Η Αστυνομία δηλώνει έτοιμη να διερευνήσει οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή της, που σχετίζονται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ μέχρι στιγμής ο ακτιβιστής, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να δώσει στοιχεία στην κυπριακή Αστυνομία σχετικά με κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει αποστείλει στην Αστυνομία οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μύλος με την περιβόητη επιστολή Γκιώνη-Δεν στάλθηκε ούτε το Σαββατοκύριακο στις Αρχές

Η Αστυνομία απέστειλε σήμερα το πρωί γραπτό μήνυμα τόσο στον ίδιο τον ακτιβιστή όσο και στον δικηγόρο του και αναμένεται η απάντησή τους σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του (ακτιβιστή) για το θέμα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι υπήρξε το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, μια επικοινωνία μεταξύ των δύο αστυνομιών Ελλάδας και Κύπρου, «όπου μας είχαν ενημερώσει ότι από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται στο παρόν στάδιο να προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία ή κάποια μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε ο Γκιώνης... Καταγγέλλει συγκάλυψη από ελληνικές και κυπριακές Αρχές

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέου περαιτέρω, «εμείς, επίσης, από μια δεύτερη πηγή αναμένουμε απάντηση από πρόσωπο (σ.σ. Ηλίας Γκιώνης) στην Ελλάδα, το οποίο το ίδιο το πρόσωπο έχει εκδηλώσει πρόθεση να μας παράσχει κάποια στοιχεία, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι θα μας έδιδε τα στοιχεία αυτά από την περασμένη εβδομάδα, αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε. Η Αστυνομία απέστειλε σήμερα το πρωί γραπτό μήνυμα τόσο στον ίδιο όσο και στο δικηγόρο του και αναμένεται η απάντηση τους σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του για το θέμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή μας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανένα στοιχείο για εμπλοκή Κύπριου στο κύκλωμα-Περιμένουν την επιστολή Γκιώνη

Κληθείς να σχολιάσει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κάνει λόγο για συγκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές, ο κ. Ανδρέου είπε ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

«Εμείς να διευκρινίσουμε ακόμα μια φορά ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία καταγγελία και κανένα στοιχείο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένουμε ακριβώς τα δεδομένα, τα οποία ο ίδιος δήλωσε πρόθεση να μας αποστείλει, για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση. Η Αστυνομία Κύπρου είναι πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα και είμαστε έτοιμοι, όταν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο από οποιαδήποτε πηγή είτε αφορά την ελληνική αστυνομία -διότι αν προκύψει κάτι θα μας ενημερώσουν- είτε από το ίδιο το πρόσωπο αυτό, να προχωρήσουμε στη διερεύνηση», κατέληξε. 

«Η Αστυνομία θα χειριστεί θέμα πιθανής εμπλοκής Κυπρίων στο κύκλωμα»

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, για τον χειρισμό και προστασία πιθανών και αναγνωρισμένων θυμάτων της εμπορίας προσώπων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αστυνομία Κύπρου θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος όσον αφορά ισχυρισμούς ότι Κύπριοι είναι αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καλώντας οποιανδήποτε έχει πληροφορίες να τις καταθέσει στην Αστυνομία.

«Η Αστυνομία, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, χειρίζεται προς τη σωστή κατεύθυνση το όλο θέμα». Για να γίνει διερεύνηση, θα πρέπει να υπάρξουν πληροφορίες, πρόσθεσε. 

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει πληροφορίες, είτε από τον (σ.σ ακτιβιστή από την Ελλάδα, που ανέφερε ότι υπάρχουν και Κύπριοι αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης μετά από υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη) κ. Γκιώνη ή οποιονδήποτε άλλο», είπε η Υπουργός.

«Καλώ οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα να τις δώσει στην Αστυνομία μας, η οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος και θα κινηθεί και θα χειριστεί το θέμα όπως πρέπει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η ίδια από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είπε, «είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει το email, που υποσχέθηκε ο κ. Γκιώνης και οι πληροφορίες από την Ελλάδα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν εμπλέκεται η Κύπρος στο όλο θέμα».

 

Δειτε Επισης

Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές