Κανένα στοιχείο για εμπλοκή Κύπριου στο κύκλωμα-Περιμένουν την επιστολή Γκιώνη

Κανένα στοιχείο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από τις έρευνες των Ελληνικών Αρχών εναντίον οποιουδήποτε προσώπου από την Κύπρο για το κύκλωμα μαστροπείας που κατήγγειλε πως έχει πλοκάμια και στη χώρα μας, ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι κυπριακές Αρχές από τις Ελληνικές, από τα στοιχεία που συνέλεξαν μέχρι στιγμής, «δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο περίμενε οι Αρχές για την επιστολή Γκιώνη-«Εμπλέκονται Κύπριοι πολιτικοί»

Παρ’ όλα αυτά η Αστυνομία αναμένει και την επιστολή που υποσχέθηκε ότι θα αποστείλει ο Ηλίας Γκιώνης, στην οποία θα αναγράφονται ονόματα αλλά και στοιχεία για την εμπλοκή προσώπων από την Κύπρο στο κύκλωμα.

Μπορεί αρχικά ο ακτιβιστής να παρουσιάστηκε έτοιμος να δώσει άμεσα τα στοιχεία στην κυπριακή Αστυνομία, ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε άποψη και ανέφερε ότι θα το πράξει αφού πρώτα μιλήσει με τον δικηγόρο του, αλλά και τον δικηγόρο της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, η οποία στάθηκε η αιτία για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από την καταγγελία στην οποία προέβη για βιασμό της σε πάρτι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμπλέκει και αστυνομικούς στο κύκλωμα ο Γκιώνης-Όσα ισχυρίζεται

Την επόμενη μέρα δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δυο πλευρών, με τον Ηλία Γκιώνη να υποστηρίζει ότι δεν έλαβε κλήση από την Αστυνομία, ενώ η Αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε ότι ο ακτιβιστής είχε κλειστό το κινητό του. τελικά κατάφεραν να επικοινωνήσουν όπως επιβεβαίωσαν οι δυο πλευρές με την επιστολή να αναμένεται να αποσταλεί, εντός ημερών.  

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε το βιασμό της στην Ελλάδα και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για αποκάλυψη του κυκλώματος, ανέφερε πως γίνεται έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και υπέδειξε πως εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί. «Είναι σίγουρα η Κύπρος. Ο κ. Γκιώνης είπε πως εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις πολιτικοί και άτομα από την Αθήνα, ενώ έχει στοιχεία περί εμπλοκής 20 ατόμων. Υπάρχει εμπλοκή και από το Ντουμπάι», σημείωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις καταδίκες για κυκλώματα το 2021-Οι παρεμβάσεις και ο διακομιστικός σταθμός

«Το κύκλωμα δεν είναι τοπικό, έχει διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στη Χαλκιδική. Έχω στοιχεία για το κύκλωμα και θα τα δώσω στις Αρχές» κατέληξε ο κ. Διαλυνάς.

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές