Βγαίνει μπροστά για την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Λοϊζίδης

Βγαίνει μπροστά και απαντά για το ενδεχόμενο να μην έχει δικούς της ανακριτές η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, το νομοσχέδιο για την οποία βρίσκεται ενώπιον της Βουλής, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Nίκος Λοϊζίδης, ο οποίος διερωτάται γιατί η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά για την νέα Αρχή γίνονται ακόμα συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα-Το κεφάλαιο πάταξη της διαφθοράς

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο κ. Λοϊζίδης, ανέφερε πως «υπάρχει Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, από το 2009, οι οποίοι έχουν ανακριτικές εξουσίες, έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν καταθέσεις, έχουν τα δικά τους γραφεία και διερευνούν παράπονα εναντίον των αστυνομικών. Για την αρχή κατά της Διαφθοράς συζητούν αν θα δώσουν εξουσίες σε ανακριτές αν θα παίρνουν καταθέσεις;»

Διευκρίνισε με δόση ειρωνείας ότι για την ΑΑΔΙΠΑ δόθηκαν εξουσίες, «γιατί είναι όλοι διεφθαρμένοι οι αστυνομικοί. Από το 2013 μόνο δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν για διαφθορά από ποινικό Δικαστήριο και για την Αρχή κατά της Διαφθοράς διερωτόμαστε αν θα βάλουμε ανακριτές που θα έχουν εξουσία ανακρίσεων και καταθέσεων».

Οι αστυνομικοί, συνέχισε, «είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας και είναι οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν και χρειάζεται να βάζουμε ανακριτές, ενώ για την Αρχή κατά της Διαφθοράς που είναι για όλη την Κύπρο και έγιναν σκάνδαλα διαφθοράς, δεν θα βάλουμε ανακριτές να παίρνουν καταθέσεις; Τα λεφτά του φορολογούμενου που πάνε στην ΑΑΔΙΠΑ, δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν και τα ίδια ποσά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για να διεξάγει ανακρίσεις;»

«Θα ήταν καλύτερα να κοιτάζουμε και το εσωτερικό ενός όμορφου μωσαϊκού»

Την ίδια ώρα, θέλησε να απαντήσει και για την ανακοίνωση της Αστυνομίας που αφορούσε τους ανακαινισμένους σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, τονίζοντας πως είναι πολύ καλά τα ωραία κτίρια, που ανακαινίζονται με όμορφες προσόψεις. Είναι «καιρός να δούμε το εσωτερικό τους, τα κελιά τους, τις περιφράξεις και την ασφάλεια για το προσωπικό που βρίσκεται μέσα, τους αστυνομικούς δηλαδή. Είναι καλά να κόβουμε κορδέλες για εγκαίνια, αλλά θα ήταν καλύτερα να κοιτάζουμε και το εσωτερικό ενός όμορφου μωσαϊκού».

Υπέδειξε εξάλλου ότι «θα ήταν πολύ καλό εάν μας επέτρεπαν να δείχνουμε φωτογραφίες σαν συνδικαλιστικό σώμα, από το εσωτερικό των αστυνομικών σταθμών, αλλά και άλλων υπηρεσιών που στεγάζονται αστυνομικά τμήματα, για να δείχνουμε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη