Στο περίμενε οι Αρχές για την επιστολή Γκιώνη-«Εμπλέκονται Κύπριοι πολιτικοί»

Στο περίμενε βρίσκονται ακόμα οι κυπριακές Αρχές, για την αποστολή επιστολής από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, στην οποία, όπως αναφέρει, θα καταγράφονται ονόματα προσώπων οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει την βάση του στην Ελλάδα, αλλά έχει πλοκάμια και στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμπλέκει και αστυνομικούς στο κύκλωμα ο Γκιώνης-Όσα ισχυρίζεται

Οι Αρχές, επικοινώνησαν την Παρασκευή με τον ακτιβιστή, ο οποίος τους διαμήνυσε ότι θα αποστείλει την επιστολή, ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι ως εκ τούτου βρίσκονται στην αναμονή. Ωστόσο, μόλις παραλάβουν την επιστολή, θα την αξιολογήσουν και στη συνέχεια αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση πρόσωπα τα οποία θα καταγράφονται σε αυτή, ώστε να δώσουν τη δική τους εκδοχή επί των καταγγελιών.

Μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις καταδίκες για κυκλώματα το 2021-Οι παρεμβάσεις και ο διακομιστικός σταθμός

Ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε το βιασμό της στην Ελλάδα και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για αποκάλυψη του κυκλώματος, ανέφερε πως γίνεται έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και υπέδειξε πως εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί. «Είναι σίγουρα η Κύπρος. Ο κ. Γκιώνης είπε πως εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις πολιτικοί και άτομα από την Αθήνα, ενώ έχει στοιχεία περί εμπλοκής 20 ατόμων. Υπάρχει εμπλοκή και από το Ντουμπάι», σημείωσε ο ίδιος.

«Το κύκλωμα δεν είναι τοπικό, έχει διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στη Χαλκιδική. Έχω στοιχεία για το κύκλωμα και θα τα δώσω στις Αρχές» κατέληξε ο κ. Διαλυνάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποστέλλει στις Αρχές την επιστολή ο Γκιώνης-«Κινδυνεύει η ζωή μου»

Κατασχέθηκαν τεκμήρια στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές κατά τη διερεύνηση των καταγγελιών για την δράση του κυκλώματος, έχουν κατασχέσει κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ από τα τρία σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων  στην υπόθεση του βιασμού, στη Θεσσαλονίκη.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επιχειρώντας να «φωτίσει» άλλη μια φορά τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς, σε συμπληρωματική κατάθεση διάρκειας περίπου δύο ωρών προχώρησε χθες η 24χρονη, Γεωργία Μπίκα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, παρουσία -αυτή τη φορά- και ψυχολόγου.

Νωρίτερα χθες, η 24χρονη κοπέλα μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για να καταθέσει αναφορικά με το συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, καθώς -όπως η ίδια υποστηρίζει- της επιτέθηκε φραστικά, με σκοπό να την ωθήσει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της, για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιστολή Γκιώνη καθορίζει τα βήματα της Αστυνομίας-Δίνει ονόματα

«Στα άδυτα» του πάρτι

Στο μεταξύ, εικόνες του εσωτερικού της σουίτας 401 από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οπότε έλαβε χώρα το μοιραίο πάρτι, μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, παρουσιάζοντας στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης υπό τους ήχους δυνατής ελληνικής μουσικής, στιγμιότυπα δηλαδή που προηγήθηκαν του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Στα ίδια πλάνα διακρίνεται και ένα μπαρ με αλκοολούχα ποτά, από το οποίο η κοπέλα -κατά δήλωσή της- έβαλε και ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνια, ενώ της προσφέρθηκε και ένα ακόμη ποτό, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη σουίτα του πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ρίχνει στις Αρχές για τις... αναπάντητες ο Γκιώνης-«Δεν μας κάλεσε κανείς»

*με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»