Αποστέλλει στις Αρχές την επιστολή ο Γκιώνης-«Κινδυνεύει η ζωή μου»

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας Κύπρου, αλλά και των Αρχών της Ελλάδας, η καθοριστικής σημασίας επιστολή από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, σε σχέση με τις καταγγελίες του για το κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει, όπως καταγγέλλει, πλοκάμια και στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, ο κ. Γκιώνης σηκώνει το γάντι και απαντά στα όσα ακούστηκαν για τις… αναπάντητες από την Αστυνομία Κύπρου.

Ο ακτιβιστής, που αποκάλυψε την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, αλλά και την εμπλοκή ενός πολύ γνωστού προσώπου από την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας, που φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση, βρίσκεται σε εγρήγορση συνέχεια και με τη βοήθεια του δικηγόρου του, έχει καθορίσει τα επόμενά του βήματα.

«Είμαι μόνος μου, κάνω την έρευνα, έχω μεγάλο φόρτο και είμαι και σημαδεμένος και κινδυνεύει η ζωή μου και δεν ισχύει ότι με ψάχνουν και δεν με βρίσκουν. Εγώ είμαι εδώ και ακόμη και με το δικηγόρο μου που βρεθήκαμε χθες αποφασίσαμε ότι θα στείλουμε μία επιστολή στις Αρχές Κύπρου και Ελλάδας και όπου αλλού μου ζητήσουν», υπέδειξε στον REPORTER ο Ηλίας Γκιώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιστολή Γκιώνη καθορίζει τα βήματα της Αστυνομίας-Δίνει ονόματα

Αναφορικά με τα περί αναπάντητων τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από την Αστυνομία Κύπρου, ο ακτιβιστής ξεκαθάρισε πως μέχρι και σήμερα δεν είχε καμία επικοινωνία με τις Αρχές, παρά μόνο με την υπεύθυνη του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίς το πρωί.  

«Δεν επικοινώνησα με τις Αρχές, επειδή δεν είχα τα στοιχεία τους και επειδή δεν είχα ούτε κάποια κλήση από εκείνους. Η κα. Ελένη Μιχαήλ, η οποία είναι υπεύθυνη του Τμήματος Καταπολέμησης εμπορίας προσώπων στην Κύπρο, με πήρε σήμερα τηλέφωνο, είχαμε μία άψογη επικοινωνία και μου είπε ότι η πρώτη προσπάθεια που έγινε από τις Αρχές στην Κύπρο για να με βρουν έγιναν χθες. Από χθες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου, με έπαιρναν τηλέφωνο αλλά εγώ μιλάω συνεχώς με δημοσιογράφους και με άλλους και κατ’ επέκταση δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί τους».

Ο κ. Γκιώνης επεσήμανε, δε, ότι δεν κρύβεται και δεν υπάρχουν σκιές πίσω από τις ενέργειές τους, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρος και υπάρχει διαφάνεια.

Η επιστολή, μόλις παραλειφθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας θα αξιολογηθεί και αναλόγως των πληροφοριών που θα περιέχει, θα αποφασιστεί κατά πόσον προκύπτουν στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης, ενώ αναμένεται να κληθούν και πρόσωπα που κατονομάζονται για κατάθεση, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι περισσότερα από ένα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται και η επιστολή του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη, ο οποίος τον κάλεσε να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, που εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα μαστροπείας.

Ο Γιώργος Σαββίδης, ανταποκρίθηκε άμεσα και ενημέρωσε με τη σειρά του ότι σε περίπτωση που γίνει επίσημη καταγγελία, θα αρχίσει άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ρίχνει στις Αρχές για τις... αναπάντητες ο Γκιώνης-«Δεν μας κάλεσε κανείς»

Οι απειλές που κατήγγειλε ο δικηγόρος

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη, σε δηλώσεις του στα ελλαδικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχεται ο πελάτης του για τη ζωή του.

«Ασφαλώς και δέχεται απειλές ο Ηλίας Γκίωνης. Όχι μόνο υβριστικά σχόλια, αλλά και απειλές για τη ζωή του. Ευτυχώς εμείς έχουμε κρατήσει όλο το απειλητικό υλικό, είτε στο mail, είτε στο facebook, είτε στο instagram και επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε αρμοδίως εντός των επομένων ημερών. Απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και υβριστικά σχόλια».

Σημείωσε εξάλλου πως από την πρώτη στιγμή και πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ζήτησε τη νομική μου συμβουλή. Σαφώς και τον προειδοποίησα για τους κινδύνους που διατρέχει και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τόσο σε νομικό επίπεδο για πιθανές μηνύσεις αλλά και για την σωματική του ακεραιότητα. Εκείνος ήταν αποφασισμένος να βγει και να πει την αλήθεια όπως κάνει πάντα. Οπότε δεν μπορούσα ούτε να τον αποτρέψω, ούτε να τον παροτρύνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα γυρίζει ο Γκιώνης για την αποστολή επιστολής-«Έχουν παντού δικά τους άτομα»

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics