Τρίτη 17 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Γιος του 77χρονου που πέθανε αβοήθητος στο ταξί ο νεαρός που έστειλαν φυλακή για 16 ευρώ

  21/01/2022 10:38
Γιος του 77χρονου που πέθανε αβοήθητος στο ταξί ο νεαρός που έστειλαν φυλακή για 16 ευρώ

Γιος του 77χρονου που πέθανε αβοήθητος στο ταξί ο νεαρός που έστειλαν φυλακή για 16 ευρώ

  21/01/2022 10:38

Μια τραγική ιστορία φαίνεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση του 24χρονου που οδηγήθηκε στη φυλακή για δεκαέξι ευρώ, με την Αστυνομία και τα Δικαστήρια να δέχονται σφοδρές επικρίσεις ως προς τους αντιφατικούς χειρισμούς τους, σε σύγκριση με άλλες υποθέσεις, όπου κατηγορούμενοι - ειδικότερα στις περιπτώσεις που είναι επώνυμοι - αντιμετωπίζουν πιο βαριές κατηγορίες, δεν διατάσσεται η κράτηση τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παγκάρι με τα λίγα λεφτά και τα… πολλά μυστικά-Όλη η αλήθεια για τον 24χρονο

Όπως μας ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον του 24χρονου, η οικογένεια του νεαρού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών και «πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη ιστορία». Ο νεαρός, έγινε πατέρας πριν περίπου 40 ημέρες και δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες, ωστόσο εναντίον του εκκρεμούν άλλες δύο - τρεις υποθέσεις, για παρόμοιας φύσεως αδικήματα. 

Η Αστυνομία αρχικά τον κατηγόρησε για κλοπή και παράνομη κατοχή περιουσίας, ωστόσο, παρά τα όσα δηλώθηκαν από πλευράς της, στο Δικαστήριο αποσύρθηκε η κατηγορία της κλοπής γιατί δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί και ως εκ τούτου ο νεαρός καταδικάστηκε σε δέκα μέρες φυλάκιση για την δεύτερη κατηγορία. Στο μεταξύ, η Αστυνομία ανέφερε πως το ποσό των 16 ευρώ ήταν όσα απέμειναν μέσα στο παγκάρι, ωστόσο όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, το παγκάρι δεν ήταν ανοιχτό και επιχειρήθηκε να παραβιαστεί από την εγκοπή του κιβωτίου. 

Τόσο ο ιερέας που λειτουργεί στο εξωκλήσι όσο και ο κοινοτάρχης της περιοχής, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν ήθελαν να διωχθεί ο νεαρός αφού γνωρίζουν την ιστορία του, δίνοντας του έτσι μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ επιβεβαίωσαν πως το παγκάρι δεν ήταν ανοιχτό και πως δεν θα μπορούσε να είχε αρκετά χρήματα μέσα, όπως ανέφερε η Αστυνομία, αφού είναι μετρημένοι οι επισκέπτες που μεταβαίνουν στο εξωκλήσι. Μάλιστα, στις δηλώσεις της Αστυνομίας πως το παγκάρι δεν παραλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το παγκάρι, υπονοώντας πως είχε περισσότερα χρήματα μέσα, ο ιερέας θέλησε επίσης να ξεκαθαρίσει πως μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα και «βρίσκουμε μέσα στο παγκάρι πότε δέκα, πότε δεκαπέντε, πότε είκοσι πέντε ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταδικάστηκε ο 24χρονος για τα… €16-«Πολύ σοβαρή υπόθεση» απαντά η Αστυνομία

Γιος του 77χρονου που έσβησε στο ταξί 

Ο 24χρονος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του, κάτι που του στοίχισε, αφού όπως μας επισημάνθηκε, «ήταν το στήριγμα του». 

Πρόκειται για τον 77χρονο, ο οποίος ήταν συνταξιούχος ψαράς, και έσβησε στο ταξί κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο 77χρονος έσπευσε στο Νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς, αφού είχε ενοχλήσεις και πόνους στην κοιλιά. Η ιατρός, αφού τον εξέτασε τον παρέπεμψε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο 77χρονος κάλεσε ταξί, για να τον μεταφέρει και σε κάποιο σημείο της διαδρομής, λίγο πριν το Νοσοκομείο, έχασε τις αισθήσεις του. Οι επί καθήκοντι ιατροί που τον εξέτασαν και διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τραγική λεπτομέρεια, που προκάλεσε οργή, είναι το γεγονός ότι αφότου δόθηκε παραπεμπτικό στον 77χρονο για να πάει με ταξί στο Νοσοκομείο Πάφου, ο ίδιος διαπίστωσε πως δεν είχε χρήματα και δανείστηκε από οικογενειακό του φίλο, που βρισκόταν στην περιοχή, προκειμένου να πληρώσει το ταξί.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην Αστυνομία, το πρωί της προηγούμενης ημέρας ο 77χρονος είχε μεταβεί ξανά στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και πάλι για πόνους στην κοιλιακή χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μίλησε» και πάλι η Δικαιοσύνη-Για 16 ευρώ στο κελί, για τα σκάνδαλα… σπίτι τους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας