Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα ρίχνει στις Αρχές για τις... αναπάντητες ο Γκιώνης-«Δεν μας κάλεσε κανείς»

  20/01/2022 17:13
Τα ρίχνει στις Αρχές για τις... αναπάντητες ο Γκιώνης-«Δεν μας κάλεσε κανείς»

Τα ρίχνει στις Αρχές για τις... αναπάντητες ο Γκιώνης-«Δεν μας κάλεσε κανείς»

  20/01/2022 17:13

Στην Αστυνομία ρίχνει την ευθύνη για το χαμένο… σήμα μεταξύ του ιδίου και της Αστυνομίας, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης που καταγγέλλει κύκλωμα μαστροπείας με πλοκάμια στην Κύπρο. Δια στόματος του δικηγόρου του, ο κ. Γκιώνης διαψεύδει τη θέση της Αστυνομίας ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα γυρίζει ο Γκιώνης για την αποστολή επιστολής-«Έχουν παντού δικά τους άτομα»

Μιλώντας σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του ακτιβιστή, Γεώργιος Ζήσης, τόνισε πως «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το διαψεύδουμε. Δεν μας έχει καλέσει κανείς. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει επικοινωνήσει καμία από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου ούτε με τον Ηλία Γκιώνη, ούτε με εμένα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του».

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είχε αναφέρει προηγουμένως μεταξύ άλλων πως, μέχρι στιγμής ενώπιον της Αστυνομίας δεν υπάρχουν καταγγελίες ή μαρτυρίες για την υπόθεση, ενώ οι προσπάθειές τους έχουν στραφεί προς δύο κατευθύνσεις. Από τη μία προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο που έκανε τις δημόσιες τοποθετήσεις (σ.σ. Ηλία Γκιώνη) και είχε μιλήσει και σε κυπριακά ΜΜΕ, ώστε να του ζητήσουν τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του, μετά και την πρόθεση που είχε εκφράσει και ο ίδιος να έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία.

Από την άλλη, οι Αρχές, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανδρέου, έχουν υποβάλει αίτημα στις Ελληνικές Αρχές, ώστε να της διαβιβάσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες υπάρχουν και εμπλέκουν Κύπριους ή άτομα που μένουν στην Κύπρο, σε κύκλωμα μαστροπείας, ώστε να έχουν ένα έναυσμα για να προχωρήσουν με τις έρευνές τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιστολή Γκιώνη καθορίζει τα βήματα της Αστυνομίας-Δίνει ονόματα

Καταγγέλλει απειλές ο δικηγόρος

Την ίδια ώρα, στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη καταγγέλλει ότι ο πελάτης του δέχεται απειλές για τη ζωή του.

«Ασφαλώς και δέχεται απειλές ο Ηλίας Γκίωνης. Όχι μόνο υβριστικά σχόλια, αλλά και απειλές για τη ζωή του. Ευτυχώς εμείς έχουμε κρατήσει όλο το απειλητικό υλικό, είτε στο mail, είτε στο facebook, είτε στο instagram και επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε αρμοδίως εντός των επομένων ημερών. Απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και υβριστικά σχόλια».

Σημείωσε εξάλλου πως από την πρώτη στιγμή και πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ζήτησε τη νομική μου συμβουλή. Σαφώς και τον προειδοποίησα για τους κινδύνους που διατρέχει και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τόσο σε νομικό επίπεδο για πιθανές μηνύσεις αλλά και για την σωματική του ακεραιότητα. Εκείνος ήταν αποφασισμένος να βγει και να πει την αλήθεια όπως κάνει πάντα. Οπότε δεν μπορούσα ούτε να τον αποτρέψω, ούτε να τον παροτρύνω».

«Βασικό κομμάτι του παζλ η Κύπρος»

Ο κ. Γκιώνης τόνισε παράλληλα ότι η Κύπρος φαίνεται να είναι βασικό κομμάτι του παζλ της υπόθεσης. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κύπρος είναι σαν ένα… παράρτημα αυτού του κυκλώματος. Και δεν μιλάμε μόνο για τα τρία σημεία που ήδη ακούγονται-Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη. Μιλάμε και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Και οι ενδείξεις για το κύκλωμα πηγαίνουν και πίσω σε βάθος χρόνου».

Υπέδειξε εξάλλου πως «κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ανεβαίνουν από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε μια λογική να μεταφέρουν…τα γούστα τους και την δράση τους μακριά από την μητρόπολη. Το ίδιο με την Θεσσαλονίκη συμβαίνει ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό στην Κύπρο. Θεσσαλονίκη και Κύπρος δουλεύουν σαν απορροφητές της δράσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσαν ο αδελφός και οι φίλοι του Λεβέντη για το πάρτι στη σουίτα 401

Απαντά στις επικρίσεις ο Γκιώνης

Στο μεταξύ, ο Ηλίας Γκιώνης προέβη σε νέες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε, απαντώντας σε σχόλιο που τον επέκρινε για την εμπλοκή της Κύπρου, ότι «εμένα μέχρι σήμερα οι κοπέλες που με στηρίζουν στην έρευνα είναι αξιόπιστες πηγές με πληροφορίες και στοιχεία. Ήδη στην Κύπρο έχω κάποιες αρκετά σημαντικές επαφές με γυναίκες που παλεύουν χρόνια στην Κύπρο και ο κόσμος τις στηρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες αναρτήσεις του, είχε αναφέρει ότι έκανε δεύτερες σκέψεις να στείλει την επιστολή που υποσχέθηκε στις Κυπριακές Αρχές, αφού όπως τον ενημέρωσαν, το κύκλωμα έχει «παντού δικά του άτομα».

Σημείωνε εξάλλου ότι «στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον Δικηγόρο μου αλλά και με τον Δικηγόρο της κοπέλας και αυτό είναι οριστικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα μαστροπείας-«Νύχτα, τζόγος και στημένα»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας