Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα γυρίζει ο Γκιώνης για την αποστολή επιστολής-«Έχουν παντού δικά τους άτομα»

  20/01/2022 11:01
Τα γυρίζει ο Γκιώνης για την αποστολή επιστολής-«Έχουν παντού δικά τους άτομα»

Τα γυρίζει ο Γκιώνης για την αποστολή επιστολής-«Έχουν παντού δικά τους άτομα»

  20/01/2022 11:01

Σκέψεις να μη στείλει άμεσα την επιστολή, στην οποία αναφέρεται στο κύκλωμα μαστροπείας, με πλοκάμια στην Κύπρο, κάνει ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, ενέπλεξε μέσω δηλώσεων του γνωστό πρόσωπο που διαμένει στη χώρα.

Ο Ηλίας Γκιώνης σε ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι, προτού αποστείλει την επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομία, θα επικοινωνήσει με τον Δικηγόρο του, καθώς και τον Δικηγόρο της κοπέλας, αφού εξέφρασε τον φόβο ότι «παντού έχουν δικά τους άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιστολή Γκιώνη καθορίζει τα βήματα της Αστυνομίας-Δίνει ονόματα

«Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα… Θα την έστελνα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει email, έστειλε και στον Δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή», ανέφερε ο Ηλίας Γκιώνης.

Μεταξύ άλλων, ο ακτιβιστής τονίζει ότι δεν πρόλαβε να στείλει χθες την επιστολή που υποσχέθηκε, ενώ θέλοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τυχόν συγκάλυψη. «Έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν. Έχω κάνει back up σε διαφορετικές συσκευές. Παράλληλα, έχει και ο Δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα, που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλή σύστημα».

Προσθέτοντας ότι «στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον Δικηγόρο μου αλλά και με τον Δικηγόρο της κοπέλας και αυτό είναι οριστικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσαν ο αδελφός και οι φίλοι του Λεβέντη για το πάρτι στη σουίτα 401

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στον REPORTER, μέχρι στιγμής δεν έχει παραλειφθεί οποιαδήποτε επιστολή, αλλά ούτε έχει επικοινωνήσει ο κ. Γκιώνης με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως μέχρι στιγμής ενώπιον της Αστυνομίας δεν υπάρχουν καταγγελίες ή μαρτυρίες, ενώ οι προσπάθειές τους έχουν δύο κατευθύνσεις. Από τη μία προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο που έκανε τις δημόσιες τοποθετήσεις και είχε μιλήσει και σε κυπριακά ΜΜΕ, ώστε να του ζητήσουν τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του, μετά και την πρόθεση που είχε εκφράσει και ο ίδιος να έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα μαστροπείας-«Νύχτα, τζόγος και στημένα»

Ο κ. Ανδρέου δεν κατονόμασε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ωστόσο με τη περιγραφή που έδωσε έκανε σαφές ότι μιλούσε για τον Ηλία Γκιώνη. Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομία έχει υποβάλει αίτημα στις ελληνικές αρχές, ώστε να της διαβιβαστούν οποιεσδήποτε πληροφορίες υπάρχουν και εμπλέκουν Κύπριους ή άτομα που μένουν στην Κύπρο, σε κύκλωμα μαστροπείας, ώστε να έχουν ένα έναυσμα για να προχωρήσουν με τις έρευνές τους. Ο κ. Ανδρέου, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα μιλήσουν και με την 24χρονη, ώστε να λάβουν κατάθεση, σημείωσε ότι αν κριθεί αναγκαίο και προκύψουν στοιχεία, τότε θα επικοινωνήσουν μαζί της.

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του στον REPORTER ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οφείλεται σε ένα πολύ γνωστό όνομα της χώρας. «Όλες οι ιστορίες των θυμάτων έχουν αυτό το όνομα μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής, ο οποίος υπέδειξε πως κατέχει «έγκυρες πληροφορίες ότι έχει διάφορες εμπλοκές με τη νύχτα, τον τζόγο, παράνομα στημένα παιχνίδια και διακίνηση γυναικών».

Εξάλλου, όπως εξήγησε δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν χρησιμοποιηθεί από το κύκλωμα Κύπριες, αλλά με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιον του πρόκειται για κοπέλες από το εξωτερικό, στις οποίες όπως υποστηρίζει εκδίδονταν βίζες με αντάλλαγμα την εμπλοκή στο κύκλωμα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα για το κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές ζητά από Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας