Στην κατάψυξη η Κύπρος, πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία-Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αύριο, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο. Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει εκ νέου την περιοχή, την Κυριακή.  

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, στα υπήνεμα ασθενείς και στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη και αρχικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Αργά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, στο δυτικό μισό του νησιού, καθώς και χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα νότια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το πρωί τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά. Στα προσήνεμα παράλια και ορεινά θα πνέουν από το απόγευμα πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί δυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, περισσότερο αισθητή το απόγευμα και το βράδυ.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους και παγετού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση. Επίσης κλειστοί λόγω παγετού είναι και οι ακόλουθοι δρόμοι:

Περιοχή Μόρφου

• Πεδουλά – Προδρόμου

• Πεδουλά – Pinewood-Κακοπετριάς

• Κακοπετριάς – Καρβουνά

• Κακοπετριάς-Σπηλιών-Κανναβιών

Εξάλλου, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Επαρχία Λεμεσού

• Αγίου Θεοδώρου –Ζωοπηγής

• Αγίου Θεοδώρου- Παπούτσας

• Παλαιχωρίου-Αγρού

• Αγρού-Χανδριών

• Χανδριών-Κυπερούντας-Καρβουνά

• Πελενδρίου-Ποταμίτισσας

• Ποταμίτισσας-Αγρού

• Ποταμίτισσας-Κάτω Μύλου

• Αγριδιών-Αγρού

Περιοχή Μόρφου

• Πεδουλά- Κύκκου- Κάμπου

• Ορκόντα-Κάμπου

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα προς αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό