Σε 265 καταγγελίες οδηγών προχώρησε η Αστυνομία μέσα σε δώδεκα ώρες

Σε 265 καταγγελίες οδηγών, για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, προέβη την Τετάρτη η Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας  αναφέρει πως οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 06:00 μέχρι 18:00, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν συνολικά 265 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε επικίνδυνα και μελανά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε σε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 129 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και 15 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Άξιες αναφοράς είναι, επίσης, και 18 καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν σε οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλότητας, καθώς και 56 καταγγελίες για ταχογράφους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια με μοναδικό στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»