Τρίτη 17 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σε 265 καταγγελίες οδηγών προχώρησε η Αστυνομία μέσα σε δώδεκα ώρες

  19/01/2022 19:23
Σε 265 καταγγελίες οδηγών προχώρησε η Αστυνομία μέσα σε δώδεκα ώρες

Σε 265 καταγγελίες οδηγών προχώρησε η Αστυνομία μέσα σε δώδεκα ώρες

  19/01/2022 19:23

Σε 265 καταγγελίες οδηγών, για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, προέβη την Τετάρτη η Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας  αναφέρει πως οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 06:00 μέχρι 18:00, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν συνολικά 265 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε επικίνδυνα και μελανά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε σε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 129 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και 15 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Άξιες αναφοράς είναι, επίσης, και 18 καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν σε οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλότητας, καθώς και 56 καταγγελίες για ταχογράφους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια με μοναδικό στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας