Παρουσίασαν πλαστή ταυτότητα στο αεροδρόμιο-Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονη και 30χρονη

Διατάγματα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο γυναικών ηλικίας 24 και 30 ετών για υπόθεση πλαστογραφίας, πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου χθες οι δύο γυναίκες μετέβησαν στον αερολιμένα Πάφου για αναχώρηση προς το Αιντχόφεν της Ολλανδίας, παρουσιάζοντας δελτία ταυτότητας Γαλλίας. Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν τα μέλη του κέντρου ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου Πάφου, υπήρξαν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για πλαστά έγγραφα αφού φέρεται να εντοπίστηκαν μεγάλες διαφορές στα σημεία ασφαλείας των εγγράφων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το ΤΑΕ Πάφου και οι δυο ύποπτες ανακρινόμενες στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου,  ανέφεραν τα πραγματικά τους στοιχεία και ότι και οι δύο είναι αιτήτριες πολιτικού ασύλου. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και τέθηκαν υπό τετραήμερη προσωποκράτηση. 

Εξάλλου χθες παρουσιάστηκε για αναχώρηση για την πτήση προς Γαλλία άλλη κοπέλα η οποία κατά τον διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε ελβετικό δελτίο ταυτότητας. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών της εγγράφων εγέρθηκαν εύλογες υπόνοιες ότι πρόκειται για πλαστό έγγραφο αφού εντοπίστηκαν μεγάλες διαφορές στα σημεία ασφαλείας. Κατόπιν τούτο ανακρίθηκε η κοπέλα, η οποία όπως διαπιστώθηκε είναι ανήλικη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την ανάκρισή της ταξίδεψε αεροπορικώς από το Κονγκό στην Τουρκία και στην συνέχεια στις κατεχόμενες περιοχές.

Στις 14 Ιανουαρίου πέρασε στις ελεύθερες περιοχές, αναφέροντας πως το διαβατήριο το αγόρασε για το ποσό των 50 δολαρίων από άγνωστο άντρα στην χώρα της. Η ανήλικη έτυχε χειρισμού, είπε ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα και με την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ανήλικους, κατηγορήθηκε γραπτώς και διευθετήθηκε η παραμονή της από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Η υπόθεση στάλθηκε στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη