Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κρούσματα στην Μενόγεια, δεν έχουν χώρο να τα μετακινήσουν-Έξω φρενών οι αστυνομικοί

  17/01/2022 18:21
Κρούσματα στην Μενόγεια, δεν έχουν χώρο να τα μετακινήσουν-Έξω φρενών οι αστυνομικοί

Κρούσματα στην Μενόγεια, δεν έχουν χώρο να τα μετακινήσουν-Έξω φρενών οι αστυνομικοί

  17/01/2022 18:21

Αναβρασμός επικρατεί στην Μενόγεια μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, τα οποία ωστόσο, όπως καταγγέλλεται δεν απομακρύνθηκαν και δεν τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους και να αρνούνται να εισέλθουν στην πτέρυγα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα που αρχικά ήταν επαφή, το οποίο όμως δεν μετακινήθηκε σε άλλο χώρο και παρέμεινε εντός της πτέρυγας, ενώ τις επόμενες μέρες εντοπίστηκαν άλλες δύο γυναίκες θετικές, από τις περίπου είκοσι που κρατούνται στην συγκεκριμένη πτέρυγα. 

Τα δύο από τα τρία κρούσματα μετακινήθηκαν, όχι όμως άμεσα, ενώ το τρίτο παραμένει στην πτέρυγα, λόγω έλλειψης χώρου - όπως αναφέρθηκε -, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, αφού στην πτέρυγα, η τουαλέτα, το μπάνιο και η κουζίνα είναι κοινής χρήσεως και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να απομονωθεί το κρούσμα. 

Κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο ανάμεσα στις κρατούμενες όσο και ανάμεσα στους αστυνομικούς, με τα ίδια τα μέλη της Δύναμης να καταγγέλλουν ολιγωρία στην μετακίνηση του πρώτου κρούσματος, υποδεικνύοντας πως το πρωτόκολλο προνοεί την άμεση απομόνωση του κρούσματος. 

Στο μεταξύ, σήμερα όλες οι κρατούμενες υποβλήθηκαν σε τεστ, έπειτα από τα οποία εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα, τα οποία πλέον ανέρχονται στα έξι, εκ των οποίων τα τέσσερα παραμένουν στην πτέρυγα, ενώ τα άλλα δύο μεταφέρθηκαν στο Eden. 

Οι αστυνομικοί καλούν τόσο την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν, αρνούμενοι να εισέλθουν στην πτέρυγα και ζητώντας την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, που ίδιοι, σε άλλες περιπτώσεις, όπως τονίζουν τα ίδια τα μέλη, ζητούν από τους πολίτες να εφαρμόζουν.  

Πάντως, η επίσημη θέση της Αστυνομίας είναι πως δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια στο Eden για να μεταφερθούν όλα τα κρούσματα και ως εκ τούτου απομονώθηκαν στην πτέρυγα και δόθηκαν οδηγίες όπως έρχονται σε επαφή μαζί τους μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας