«Εικόνες που συγκλονίζουν, νεκρά ζώα δίπλα από τα κλουβιά...»

Στις συνθήκες διαβίωσης ζώων στο Αρεδιού, αναφέρεται το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, αναρτώντας μάλιστα νεκρά ζώα δίπλα από τα κλουβιά.

«Φρίκη προκαλούν φωτογραφίες που ανέβασαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εικόνες που συγκλονίζουν, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης ζώων στον χώρο προσωρινής κράτησης σκύλων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού. Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται δύο νεκρά σκυλιά και άλλα τέσσερα να ζουν σε συνθήκες αθλιότητας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα

Προσθέτοντας ότι , «η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος Άνθη Μουζούρη ανέφερε πως: «Το περιστατικό ήδη διερευνάται από την Αστυνομία. Βάσει πληροφοριών που έχουμε τα δυο νεκρά σκυλιά έχουν εξαφανιστεί από το σημείο. Ζητούμε από την Αστυνομία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε τα νεκρά σκυλιά να εντοπιστούν και να διενεργηθεί νεκροψία ούτως ώστε διευκρινιστεί η αιτία θανάτου τους. Πέραν τούτου, τα υπόλοιπα τέσσερα σκυλιά με παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλής χώρους φιλοξενίας. 

Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Δήμο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία που πήρε στο να σωθούν και τα υπόλοιπα τέσσερα σκυλιά. Καταδικάζουμε δε την έλλειψη επαρκούς συνεργασίας από πλευράς της κοινότητας Αρεδιού με την αστυνομία ζώων».​

Επιπλέον, το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι «βάση νόμου όλοι οι Δήμοι και Κοινοτικές αρχές είναι υπόχρεες να τηρούν κατάλληλους και εγκεκριμένους χώρους κράτησης για τα αδέσποτα. Παρόλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες ότι, όχι μόνο αυτό δεν τηρείται, αλλά και ότι αρκετοί χώροι είναι κολαστήρια με πολλά ζώα να οδηγούνται ακόμα και στον θάνατο. Καλούμε τους πολίτες που γνωρίζουν για τέτοιους χώρους να το καταγγέλλουν άμεσα στις Αρμόδιες αρχές (Αστυνομία και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες)».

Σε δηλώσεις της η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, ανέφερε πως «το γεγονός αυτό μας έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα. Στο πρόσφατο παρελθόν, είχαμε διεξάγει έρευνα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για το κατά πόσο τηρείται ο νόμος για την τήρηση εγκεκριμένων χώρων κράτησης από τους Δήμους και Κοινότητες. Με λύπη μας διαφάνηκε ότι ελάχιστοι χώροι είναι εγκεκριμένοι, ενώ αρκετές τοπικές αρχές, δεν κατέχουν καν χώρους κράτησης και αυτό εντοπίζεται ιδιαίτερα στις κοινότητες.

Το ποτήρι πλέον έχει ξεχειλίσει και καλούμε για ακόμα μια φορά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες που είναι οι καθόλα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, να ελέγχουν και να εγκρίνουν τους χώρους κράτησης για τα αδέσποτα και να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους για να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα».

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον