Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για ληστεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων

  14/01/2022 12:23
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για ληστεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων

Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για ληστεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων

  14/01/2022 12:23

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στα κατεχόμενα για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής Α βαθμού και κλοπή αντικειμένων από σπίτια στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πρόκειται για τους Τζιοσκούν και Τασκίν Γκιουμούστας, Τζιαντάς Οζ και Χουσείν Καρά, οι οποίοι φέρονται να έκλεψαν έπιπλα και αντικείμενα από σπίτια στο Βαρώσι αλλά και ηλεκτρικά καλώδια. Σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν αυτά με τους ύποπτους να υποστηρίζουν ότι ναι μεν τα έκλεψαν, αλλά πριν 15 – 20 χρόνια.

Οι 4 οδηγήθηκαν χθες στο «επαρχιακό δικαστήριο» Αμμοχώστου όπου ο «αστυνομικός ανακριτής» είπε ότι πρόκειται  για κλοπές σε διαφορετικές ημερομηνίες εντός του 2021 που διαπράχθηκαν παρά τα μέτρα ασφαλείας του κατοχικού στρατού και της «αστυνομίας» και τις κάμερες ασφαλείας, πράγμα που χαρακτήρισε ως «συγκλονιστικό γεγονός».

Όπως λέχθηκε χθες στο δικαστήριο από τον «αστυνομικό ανακριτή» στο σπίτι του Τζιοσκούν Γκιουμούστας εντοπίστηκαν στις 12 Ιανουαρίου και κατόπιν πληροφοριών, μια παλιά βρύση, μια παλιά ταμπέλα στα ελληνικά, ένα παλιό ξύλινο ψυγείο, διάφορα καλώδια και ηλεκτρικοί μετασχηματιστές.

Την ίδια μέρα στο σπίτι του αδερφού του, Τασκίν Γκιουμούστας εντοπίστηκαν κατόπιν έρευνας και πάλι, δύο παλιά κασόνια της κόκα κόλα και μια ξύλινη θήκη που περιέχει διάφορα αντικείμενα.

Στο σπίτι του Τζιαντάς Οζ εντοπίστηκαν ένας σταυρός με τον Χριστό, δύο πολυέλαιοι, δύο παλιές ταμπέλες, διάφορα καλώδια, βρύσες, παλιά ε/κ παραμύθια, μια παλιά ηλεκτρική σόμπα και ένας ανιχνευτής.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο Χουσείν Καρά έχει δώσει τους τελευταίους 2 μήνες σχεδόν 150 κιλά καλώδια χαλκού διαφόρων τύπων σε επιχειρήσεις που αγοράζουν παλιά υλικά για ανακύκλωση. Ο ίδιος ισχυρίζεται σε κατάθεσή του ότι τα καλώδια τα μάζεψε «από δω κι από κει».  Σε έρευνα στο σπίτι του στις 13 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν και άλλα παλιά χάλκινα καλώδια.

Οι 4 τέθηκαν υπό μονοήμερη κράτηση και σήμερα αναμένετο να οδηγηθούν και πάλι στο «δικαστήριο».

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας