Έστησαν στον τοίχο Εισαγγελία και ΥΠΑΜ, για τον Συνταγματάρχη με τα ναρκωτικά

Δριμεία κριτική σε σχέση με τον Συνταγματάρχη της Εθνικής Φρουράς, που έκανε χρήση κοκαϊνής κι αντί να παυθεί, έλαβε προαγωγή και στη συνέχεια του επετράπη να παραιτηθεί οικειοθελώς, λαμβάνοντας και όλα τα ωφελήματα που του επέτρεπε ο Νόμος, άσκησαν τα μέλη της επιτροπής Ελέγχου, στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.   

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχηαλίδη, καταγγελλόταν μεταξύ άλλων ότι ανώτερος Αξιωματικός προήχθη, παρά τη δυσμενή αξιολόγησή του και ακολούθως συνελήφθη για κατοχή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών, οπόταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Μάλιστα, ενώ αρχικά αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ανέστειλε την ποινική δίωξη, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου του, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα, σε περίπτωση καταδίκης του από το Δικαστήριο, επιβολής από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, πρόσθετης ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αξιωματικός με τα ναρκωτικά που τιμήθηκε και η λοχίας με 762 μέρες sick leave

Αντί αυτού, του επετράπη να παραιτηθεί οικειοθελώς, απονέμοντάς του και επιπρόσθετο τιμητικό βαθμό. Κατά τη διάρκεια της επιτροπής ο Πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, άσκησε δριμεία κριτική, ενώ έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς τους αρμοδίους τα οποία χρήζουν απαντήσεων. Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έγειρε μια άλλη πτυχή του ζητήματος, σε σχέση με τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Η κ. Χαραλαμπίδου, κατήγγειλε ότι ο Σάββας Αγγελίδης, όταν ήταν υπουργός Άμυνας και βγήκε το θέμα του Συνταγματάρχη στην επιφάνεια, αντί να τον παύσει τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να παραιτηθεί και να λάβει όλα τα ωφελήματα που προνοούνται από τη Νομοθεσία. Συνεχίζοντας η κ. Χαραλαμπίδου, ότι ο Σάββας Αγγελίδης, στη συνέχεια, ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του. 

Τα λεγόμενα της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υποδεικνύοντας πως με βάση τους κανονισμούς της Εθνικής Φρουράς, όταν αξιωματικός εντοπίζεται να είναι χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών, θα πρέπει να παύεται. Ωστόσο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, στην προκειμένη περίπτωση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και ακολούθως μετά και από την απόφαση για αναστολή της δίωξης του, του δόθηκε το δικαίωμα να αφυπηρετήσει και να φύγει, «κύριος», κατά την έκφραση του. 

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Αννίτα: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, έχουμε την πιο δυνατή ομάδα
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν