Φθαρμένο το μοιραίο σχοινί που σκότωσε το λοχαγό-Παραλαμβάνει το πόρισμα το ΤΑΕ

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη επτά μήνες από το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή Τροοδίτισσας, που σημειώθηκε στο περιθώριο άσκησης της Εθνικής Φρουράς και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 33χρονου λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου, ωστόσο οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν μπει πλέον στην τελική τους ευθεία. Κλειδί στην υπόθεση θανάτου του άτυχου λοχαγού, αποτελεί το σχοινί, με το οποίο ο 33χρονος είχε επιχειρήσει στις 25 Μαΐου καταρρίχηση σε ειδική πλατφόρμα και το οποίο αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις από... Σεπτέμβρη για το μοιραίο σχοινί-Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων

Το συγκεκριμένο τεκμήριο, είχε αποσταλεί από τις 8 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, για να γίνει ενδελεχής έλεγχος, του, ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί το σενάριο ότι ήταν φθαρμένο ή ελαττωματικό, με τα αποτελέσματα να αναμένονταν τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Παρόλα αυτά, το χρονικό περιθώριο που δόθηκε, είχε παρέλθει εδώ και περίπου τρεις μήνες, ωστόσο, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, το ΤΑΕ Λεμεσού, που διερευνά την υπόθεση, έλαβε ενημέρωση ότι η έκθεση του Πανεπιστημίου είναι έτοιμη και μπορούν να την παραλάβουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O λοχαγός που χαιρετούσε τη σημαία με περηφάνια… «Πάλε θα βάλουμε τα καλά μας»

Αφού το Πανεπιστήμιο έκλεισε για τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι Αρχές έμειναν στο περίμενε, για άλλον ένα μήνα, όμως με το επανάνοιγμα του Πανεπιστημίου, αποφασίστηκε  όπως εντός των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου αποσταλούν αξιωματικοί του ΤΑΕ στην Ελλάδα, για να παραλάβουν την έκθεση.

Αστυνομική πηγή, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε ότι φαίνεται να εντοπίστηκαν καίρια στοιχεία από την εξέταση του μοιραίου σχοινιού. Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες φαίνεται πως εντόπισαν σημάδια φθοράς στο σχοινί, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία, τα οποία κατέγραψαν στην έκθεση που θα παραδοθεί στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες εξετάσεις των Αρχών, μεταξύ των οποίων η λήψη καταθέσεων και η εξέταση των άλλων τεκμηρίων που παραλήφθηκαν μετά το τραγικό δυστύχημα. Πάντως, δεν αποκλείεται στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, μετά την παράδοση της έκθεσης για το σχοινί, να γίνει λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων, ενώ ακολούθως, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, για οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί, της 25 Μαΐου, λίγο πριν την έναρξη άσκησης των καταδρομέων στην Τροοδίτισσα. Μετά την πτώση του άτυχου Ξάνθου στο κενό, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τιμές ήρωα το ύστατο χαίρε στον άτυχο λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου (pics)

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ την επόμενη ημέρα οι ίδιοι ιατροδικαστές διενήργησαν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως διαφάνηκε ο θάνατος του άτυχου λοχαγού προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων, λόγω πτώσης εξ' ύψους.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι λίγες μέρες προηγουμένως, ο άτυχος Ξάνθος είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»