Νέα βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια-Απίστευτες σκηνές αγριότητας

Απίστευτες εικόνες έρχονται στο φως από τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στην Χλώρακα, όταν αλλοδαποί μετέτρεψαν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη, προκαλώντας τρόμο στους κάτοικους, ενώ κρατώντας ξύλα και ρόπαλα, προκαλούσαν ζημιές.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πεδίο μάχης η Χλώρακα, συμπλοκές φατριών-Αναποδογύρισαν όχημα

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, γύρω στις 6.50 το απόγευμα, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για συγκέντρωση σε συγκρότημα διαμερισμάτων, στη Χλώρακα, δύο ομάδων αποτελούμενων από 150 περίπου άτομα τα οποία συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Η συμπλοκή διήρκεσε 15 περίπου λεπτά, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η μία ομάδα αποχώρησε.

Κατά την άφιξη των πρώτων μελών της Αστυνομίας του ΤΑΕ και του ΟΠΕ με πολιτικά στη σκηνή, είπε ο κ. Ιωάννου, ο αριθμός των προσώπων που ήταν συγκεντρωμένα στον πιο πάνω χώρο κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, προφανώς, όπως ανέφερε, μη γνωρίζοντας ότι είναι αστυνομικοί, ρίχνοντας εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Από της εξετάσεις που έγιναν, οι εμπλεκόμενοι φέρεται να εξέλαβαν τους αστυνομικούς ως την ομάδα που είχε αποχωρήσει και νόμιζαν ότι επέστρεψε, είπε ο κ. Ιωάννου. Όταν οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς οι συγκεντρωμένοι τράπηκαν σε φυγή και τότε αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για αστυνομικούς. 

Λόγω του μεγάλου αριθμού προσώπων που βρισκόταν στην περιοχή συγκροτήθηκε αντιοχλαγωγική ομάδα, για αποκατάσταση της τάξης, είπε.

Κατά την άφιξη της αντιοχλαγωγικής ομάδας, τα πιο πάνω πρόσωπα διαλύθηκαν, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνέχισαν να διενεργούν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες στην περιοχή. Κατά τις περιπολίες, ανακόπηκε για έλεγχο ένας 24χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Επίσης, κατά τις περιπολίες σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, εντοπίστηκε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε υποστεί αρκετές ζημιές και είναι ιδιοκτησίας ενός προσώπου από την Συρία. 

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του, σε αδιέξοδο δρόμο, αριθμός προσώπων, κρατώντας ξύλα και άλλα αντικείμενα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και

προκάλεσαν ζημιές στο όχημα του, ενώ ο ίδιος τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο σημείο. Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε το επεισόδιο ως μικρής έκτασης χωρίς να υπάρχει τραυματισμός που, όπως ανέφερε, προβληματίζει ωστόσο την Αστυνομία. Είπε ακόμη πως αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Την υπόθεση οχλαγωγίας, συμπλοκής, επίθεσης εναντίον Αστυνομικών, πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία και μαχαιροφορίας, διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Νέα άγρια επεισόδια στην Πάφο-Πέτρες, πυροβολισμοί και ζημιές

Ζητά μέτρα ο Κοινοτάρχης και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις

Δεν μπορεί να γίνει ενσωμάτωση σε «συνθήκες γκέτο» αλλά μέσα από τη σωστή διασπορά ατόμων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, ενώ είπε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τις επόμενες μέρες, οι κάτοικοι της περιοχής προτίθενται να προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο του δρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει η κοινοτική αρχή της Χλώρακας είναι πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να κλείσει συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών που φιλοξενεί 500-600 άτομα, παρά το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών της 3 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο απαγορεύει την εγκατάσταση πρόσθετων αιτητών πολιτικού ασύλου.

Δυστυχώς, παρατήρησε, «παραβιάζεται το συγκεκριμένο διάταγμα πολλάκις και προκλητικά» και κάλεσε το κράτος να παρέμβει. 

Πρόσθεσε επίσης πως ύστερα από ενημέρωση που έτυχαν, μετά και το χτεσινό επεισόδιο, τις επόμενες μέρες θα περιπολεί και η ΜΜΑΔ στην περιοχή της Χλώρακας.

Αναφερόμενος στο χτεσινό επεισόδιο ο κ. Λιασίδης είπε πως για ακόμη μια φορά χτες έζησαν «σκηνές τρόμου» λόγω μιας ομάδας ατόμων, που ήταν οπλισμένα με ξύλα, πέτρες και μπαλτάδες, και παρενοχλούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα, με τον κοινοτάρχης να λέει πως δεν νιώθουν ασφάλεια στην Χλώρακα. 

Για το συγκρότημα στο οποίο διαμένουν  500-600 πρόσωπα, το οποίο, όπως είπε, με σχετικό διάταγμα της Επάρχου Πάφου κρίνεται ακατάλληλο, είπε πως έχει δοθεί προφορική οδηγία δύο μηνών για συμμόρφωση του διαχειριστή με υπόδειξη της Επάρχου, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

«Κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία να αναλάβει τα καθήκοντα της»

Σε ανάρτηση του ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χαράλαμπος Πάζαρος, καλεί εκ νέου τους το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και την Αστυνομία να αναλάβουν τα καθήκοντα τους και να εφαρμοστεί το σχετικό διάταγμα. 

Όπως ανέφερε «με αφορμή την ψεσινή άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων προσφύγων στην κοινότητα Χλώρακας οι οποίοι διαμένουν σε συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων, καλώ για πολλοστή φορά και σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων μου τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και δια επιστολών μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και άλλων σχετικών υπουργείων και Αρχηγείο Αστυνομίας, κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία να αναλάβει τα καθήκοντά της και να εφαρμόσει τόσο το Διάταγμα ημερομηνίας 3/12/20 του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο απαγορεύτηκε η εγκατάσταση Αιτητών Ασύλου στην κοινότητα Χλώρακας και του Διατάγματος ημερομηνίας 17/11/21 της Επάρχου Πάφου με το οποίο απαγορεύτηκε η χρήση της συγκεκριμένης οικοδομής αφού κρίθηκε ως ακατάλληλη για ανθρώπινη διαβίωση και χρήση λόγω ανθυγιεινών συνθηκών, μέχρι ωσότου ληφθούν τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για άρση των ανθυγιεινών συνθηκών».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «η κατάσταση με τους μετανάστες στην κοινότητα Χλώρακας έχει εδώ και κάποια χρόνια φτάσει στο απροχώρητο με τις συμπλοκές να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμη και στην αστυνομία, δεν υπάρχει ασφάλεια, επικρατεί ο φόβος».

Τέλος, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι [οι κάτοικοι της Χλώρακας είναι απογοητευμένοι από την μη τήρηση των νόμων και των Διαταγμάτων και από την ανοχή και απραξία να επιβληθεί η έννομη τάξη. Η όποια περαιτέρω καθυστέρηση στην εφαρμογή των Διαταγμάτων είναι εις βάρος των κατοίκων της κοινότητας. Η εθνική μας ασφάλεια όπως και η ασφάλεια των πολιτών της κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλεται να είναι η πρώτιστή μας έννοια».

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ