Μια τραγωδία, δύο θύματα-Υπό παρακολούθηση ο 17χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Τη στήριξη του 17χρονου που σκότωσε κατά λάθος τον 45χρονο πατέρα του, το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή Σουνί-Ζανατζιά, έθεσαν ως πρώτιστο στόχο οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Αρχές, αφού ο ανήλικος είναι καταρρακωμένος από το τραγικό συμβάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη για θάνατο εξ αμελείας ο 17χρονος-Υπέστη σοκ, παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο

Ήδη, ο 17χρονος επισκέφθηκε Κυβερνητικό Ψυχίατρο, ο οποίος αξιολόγησε την κατάσταση του και αποφάσισε όπως του δοθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές αποφάσισαν όπως δεν παραπεμφθεί ενώπιον Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ψυχική του υγεία και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.

Οι Αρχές θεωρούν την υπόθεση ως πλήρως εξιχνιασθείσα, αφού έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ εναντίον του 17χρονου, ο οποίος είχε αρχικά συλληφθεί, διερευνάται υπόθεση θανάτου εξ αμελείας, παράνομης κατοχής και παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών (φυσίγγια). 

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που ο ανήλικος εκτίμησε ότι είδε θήραμα, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσπάθησε να πυροβολήσει θήραμα ο 17χρονος, σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του

Τελικά, διαπίστωσε ότι από τα σκάγια του όπλου έπεσε νεκρός ο 45χρονος πατέρας του, Αντώνης Χαριλάου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Αμέσως, ο ανήλικος έβαλε τις φωνές, ενώ ειδοποίησε και την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή.

Σημειώνεται ότι οι ιατροδικαστές αναμένεται να διενεργήσουν σε κατοπινό στάδιο και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 45χρονου.

Αυστηροποίηση ελέγχων για οπλοκατοχή προτείνει το Κόμμα για τα Ζώα

Αυστηροποίηση των ελέγχων για οπλοκατοχή και οπλοχρησία προτείνει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή το συμβάν χθες στην επαρχία Λεμεσού που κατέληξε στον κατά λάθος θανάσιμο πυροβολισμό πατέρα από το γιο του.

Δυστυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η κατάσταση όσον αφορά τις εξορμήσεις και τα ατυχήματα κατά την κυνηγετική περίοδο έχουν πυκνώσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Θήρας». «Συνιστούμε την αυστηροποίηση των ελέγχων περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για αποτροπή παρόμοιων τραγικών και θανάσιμων ατυχημάτων στο μέλλον», προστίθεται.

Καλεί «την αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας να βρουν τρόπους για πρόληψη τέτοιων περιστατικών, και να πραγματοποιηθούν επιτέλους αλλαγές στη νομοθεσία περί απόκτησης και κατοχής κυνηγετικού όπλου, με την ανάπτυξη μηχανισμών για συστηματικό έλεγχο για όλους όσους κατέχουν όπλα», και εκφράζει «τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου πατέρα».

Δειτε Επισης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi