Έτσι εκτέλεσαν τον 53χρονο-Καραδοκούσαν και χτύπησαν πριν εξέλθει από το όχημα

Καλά διαβασμένοι φαίνεται πως ήταν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης, έξω από πολυκατοικία στη Λάρνακα, με θύμα τον 53χρονο, Αντρέα Ευαγγέλου, πεθερό του Μάριου Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια, ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμβόλαιο θανάτου η νέα γκανγκστερική εκτέλεση-Πρώην πεθερός του Μαριούθκια το θύμα

Όπως φαίνεται οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο, γνώριζαν επ' ακριβώς τις κινήσεις του 53χρονου και του έστησαν καρτέρι έξω από την πολυκατοικία που διέμενε. Μόλις το θύμα στάθμευσε το όχημά του και προσπάθησε να εξέλθει για να μπει στην πολυκατοικία όπου διέμενε, τον γάζωσαν, επιφέροντας του το θάνατο. 

Αμέσως, ξεκίνησαν το δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού είχαν πετύχει το σχέδιό τους. 

Προς το παρόν, οι Αρχές, διενεργούν εξετάσεις στη σκηνή, για να περισυνελέξουν τεκμήρια και να αρχίσουν να στήνουν το παζλ της υπόθεσης. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, το έγκλημα διαπράχθηκε γύρω στις 20:30, όταν οι Αρχές έλαβαν πληροφορία, πως συγκεκριμένο πρόσωπο δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, στην περιοχή Tuzhane».

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, όπου εντόπισαν νεκρό τον 53χρονο, ο οποίος είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών, πιθανότατα από κοντινή απόσταση. Στη σκηνή κλήθηκαν και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σορό. «Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματος, όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο κ. Ανδρέου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωτογραφίες από το σημείο της γκανγκστερικής εκτέλεσης-Δύο οι δράστες

Ψάχνουν κλειστά κυκλώματα

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διενεργεί εξετάσεις για τον εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων από την γύρω περιοχή, ώστε να διαφανεί κατά πόσον έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών, πριν ή και μετά την εκτέλεση, ώστε να σχηματίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

Μέσα από το δρομολόγιο, εάν αυτό είναι εφικτό να σχηματιστεί, ευελπιστούν ότι θα φθάσουν στα ίχνη τους, αφού παρότι εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα αναμένουν και τα αποτελέσματα της νεκροτομής επί της σορού, οι οποίες θα δώσουν απαντήσεις για τον αριθμό των σφαιρών που δέχθηκε το θύμα. 

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε ανοιχτά μέτωπα και θεωρείται δεδομένο πως η δολοφονία του, οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας.

Σημειώνεται εξάλλου πως πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία μέσα σε λίγους μήνες και η οποία κατά κάποιο τρόπο θεωρείται αλληλένδετη. Συγκεκριμένα, το θύμα είναι πεθερός του 34χρονου Μάριου Γεωργίου, γνωστού ως Μαριούθκια, εναντίον του οποίου εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου, τον περασμένο Απρίλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγριο φονικό στη Λάρνακα-Εκτέλεσαν εν ψυχρώ Ελληνοκύπριο

Όπως και στη δολοφονία του 53χρονου, έτσι και στην υπόθεση Μαριούθκια, οι εκτελεστές περίμεναν τον στόχο κι αφού τον γάζωσαν τράπηκαν σε φυγή. Η συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. Ωστόσο, δεν θεωρείται δεδομένο, ότι οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαριούθκιας, υπ’ αριθμόν 18… Η σφραγίδα του εκτελεστή και οι άριστοι των αρίστων

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»