Τριψήφιοι οι αριθμοί κρουσμάτων στο στρατό-Καθησυχάζει η Ε.Φ. για τις εξόδους

Τα μαζικά κρούσματα που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα, με αποκορύφωμα τα 1925 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, επηρεάζουν αναπόφευκτα και το στράτευμα, το οποίο τις τελευταίες μέρες καταγράφει πέραν των εκατό κρουσμάτων, σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα μέτρα στο τραπέζι, τα σενάρια για lockdown και η εισήγηση για διπλή μάσκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών περιστατικών, καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή, όταν 123 πρόσωπα που υπηρετούν ή εργάζονται στην Εθνική Φρουρά, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ τη Δευτέρα ο αριθμός ανήλθε στα 108 και άλλα 58 πρόσωπα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Η πλειονότητα αυτών των προσώπων, εντοπίστηκαν πριν επιστρέψουν στο στράτευμα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διασπορά εντός της Εθνικής Φρουρά, ωστόσο δημιουργούνται προβλήματα στις υπηρεσίες, τα οποία καλείται το εκάστοτε τάγμα, να επιλύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόκκινη γραμμή από μαγαζάτορες για νέα μέτρα, προετοιμάστηκαν για Πρωτοχρονιά

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, γίνονται διευθετήσεις ώστε κάποια στελέχη, όπως οι Συμβασιούχοι Οπλίτες, να αναλάβουν περισσότερες υπηρεσίες, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ωστόσο, διαμήνυσε ότι δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι έξοδοι των στρατεύσιμων, ενόψει των εορτών, καθώς τη δεδομένη στιγμή η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς στην Εθνική Φρουρά, όπως ανέφερε, ξεπερνούν το 60% μέχρι στιγμής, αριθμός που θεωρείται χαμηλός, σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, αφού στον ενήλικο πληθυσμό, τα ποσοστά εμβολιασμού ανέρχονται στο 80%.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι στο στράτευμα υπηρετούν πρόσωπα νεαρής ηλικίας, που δεν έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο συγκεκριμένος αριθμός θεωρείται εντός των πλαισίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο