Με πολύ καθυστέρηση η μεταφορά του τρίχρονου στο νοσοκομείο-Έσβησε μισή ώρα μετά

Με πολύ καθυστέρηση φαίνεται να μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το τρίχρονο κοριτσάκι που έσβησε στα χέρια της μητέρας του, η κατάσταση του οποίου ήταν ήδη βεβαρημένη, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη και να επιχειρείται να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που πήγε λάθος, με τραγικό αποτέλεσμα το αγγελούδι να φύγει από τη ζωή.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, το τρίχρονο παιδάκι «φαίνεται να μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ πολύ καθυστερημένα και με πολύ επιβαρυμένη εικόνα, αφού τις προηγούμενες ημέρες έτυχε εξέτασης και θεραπείας στον ιδιωτικό τομέα».

Όπως αναφέρει, «από την ώρα της άφιξης του και μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα που επήλθε το μοιραίο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει το παιδί στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρει», ενώ ο ΟΚΥπΥ τονίζει πως τα ευρήματα της νεκροτομής. Ο ΟΚΥπΥ, εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου παιδιού και διαβεβαιώνει πως η διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών, αποτελεί προτεραιότητα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανείπωτη τραγωδία... Έσβησε τρίχρονο παιδάκι, με πυρετούς τις τελευταίες ημέρες

Υπενθυμίζεται πως από τη νεκροτομή που διενήργησαν η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του τρίχρονου οφείλεται σε πνευμονία, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε να καταδειχθεί ο ακριβής λοιμοξιογόνος οργανισμός.

Στο μεταξύ, το κοριτσάκι είχε υποβληθεί σε rapid test, με αρνητική ένδειξη, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για να διενεργηθεί νέα εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Το κοριτσάκι, ελληνοκυπριακής καταγωγής, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα υψηλούς πυρετούς, με τους γονείς του να συμβουλεύονται παιδίατρο, ο οποίος τους συνέστησε να του χορηγήσουν αντιπυρετικά.

Στη συνέχεια, και αφότου οι γονείς δεν διαπίστωναν βελτίωση, αφού οι πυρετοί συνέχιζαν, αποφάσισαν το απόγευμα της Κυριακής να μεταφέρουν το κοριτσάκι σε ιδιωτική κλινική, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι πρόκειται για ίωση.

Την επόμενη ημέρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε το τρίχρονο παιδί ήταν άκρως ανησυχητικά, ενώ του χορηγήθηκε αντιβίωση.

Το βράδυ της Τρίτης, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε περαιτέρω αναλύσεις και εξετάσεις, ενώ σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στην αγκαλιά της μητέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε φως η νεκροτομή στο τρίχρονο παιδάκι που έσβησε στα χέρια της μητέρας του

Δειτε Επισης

Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό