Διώκεται πειθαρχικά, χάθηκαν στον… δρόμο τα ποινικά κατά ανώτερου αξιωματικού

Την πειθαρχική δίωξη του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομία, εναντίον του οποίου προέκυψαν δώδεκα καταγγελίες για άσκηση ψυχολογικής βίας και εξευτελιστική συμπεριφορά, διέταξε η Νομική Υπηρεσία, στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης από το περασμένο καλοκαίρι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγνοείται η τύχη των 12 καταγγελιών κατά αξιωματικού για εξευτελιστική συμπεριφορά

Την υπόθεση έφερε στο φως ο REPORTER τον περασμένο Μάιο, όταν ο ερευνών λειτουργός που διορίστηκε από τον Αρχηγό για να διερευνήσει την καταγγελία υφιστάμενης του αξιωματικού, προώθησε το φάκελο στη Νομική Υπηρεσία, με την κατάληξη πως προκύπτουν τόσο πειθαρχικά όσο και ποινικά αδικήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Νομική Υπηρεσία επέστρεψε στο Αρχηγείο, με οδηγίες για μόνο πειθαρχική δίωξη του ανώτερου αξιωματικού.

Στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας, κλήθηκε για κατάθεση αριθμός αστυνομικών, με τις καταγγελίες εναντίον του αξιωματικού να αυξάνονται, αφού είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, προέκυψαν άλλες έντεκα καταγγελίες σε βάρος του, από μέλη που συνεργάστηκαν μαζί του, τα οποία έκαναν λόγο για καταπιεστική και εξευτελιστική συμπεριφορά. Πρόκειται για αστυνομικούς από διάφορες βαθμίδες, τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Ο συνολικός αριθμό των καταγγελιών εναντίον του αξιωματικού, που αποτελούν μαρτυρία, ανήλθε στις δώδεκα.  

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, τον περασμένο Αύγουστο, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, η οποία και πάλι αποφάσισε την πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού για αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας και ανάρμοστη συμπεριφορά, κρίνοντας πως δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα. Οι ποινές που προβλέπονται είναι επίπληξη ή εξαναγκασμό σε παραίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε κατά Ηγεσίας ο Λοϊζίδης-«Παιχνίδια για να σώσουν την εικόνα τους»

Σημειώνεται πως ο εν λόγω αξιωματικούς μετατέθηκε σε άλλο Τμήμα, ενώ δεν τέθηκε είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, κάτι που σχολίασε έντονα και ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», με αφορμή την διαθεσιμότητα των δώδεκα αστυνομικών για το πλοιάριο που διέφυγε από την Πάφο, θέλοντας να δείξει για τις διαδικασίες δύο ταχυτήτων στις τάξεις της Αστυνομίας.

Επίσης, το όλο θέμα σχολιάστηκε και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε στη συνεδρία της τη Δευτέρα με θέματα ισότητας των φύλων, όπου δόθηκαν παραδείγματα διακρίσεων εις βάρος γυναικών όπως σε θέματα αξιολογήσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης και καταπιεστικής συμπεριφοράς από ανωτέρους των γυναικών αυτών, με τους βουλευτές να αναφέρουν μάλιστα πως φαίνεται ότι υπάρχει και συγκάλυψη υποθέσεων για θέματα ισότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα ψηλά στα χαμηλά… μια πειθαρχική δρόμος! Πλυντήριο ευθυνών οι έρευνες;

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics