Στο εδώλιο τα δύο αδέλφια, ελεύθερος ο 30χρονος για το διπλό φονικό στον Αμίαντο

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμπονται τα δύο αδέλφια, σε σχέση με τη δολοφονία των δύο Ρωσίδων που βρέθηκαν θαμμένες σε οικία στον Αμίαντο, ενώ σε ότι αφορά τον τρίτο ύποπτο αφέθηκε ελεύθερος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έλαβαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, όπως προχωρήσουν με την καταχώρηση της υπόθεσης, στέλνοντας τον 32χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο στο εδώλιο για φόνο εκ προμελέτης και τον 44χρονο αδελφό του, για συνέργεια μετά τη διάπραξη του φόνου.

Σε ότι αφορά τον 30χρονο ύποπτο, ο οποίος συνδέθηκε επιστημονικά με προφυλακτικό που παραλήφθηκε από την εξοχική κατοικία, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ήταν το πρόσωπο που άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη του 44χρονου και η μαρτυρία του αποτέλεσε κομβικό σημείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, διαπιστώθηκε πως ο 30χρονος , κατά την 17η Νοεμβρίου, είχε συχνή επικοινωνία με τον 32χρονο καθ΄ομολογίαν δολοφόνο, ενώ το κινητό του, μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου εξέπεμπε σήμα από τον Αμίαντο. Στην πρώτη του κατάθεση, 30 Νοεμβρίου - πριν τη σύλληψη του - ανέφερε πως είχε συναντηθεί με τον 32χρονο μόνο στον χώρο εργασίας τους στην πόλη Λεμεσού, ισχυρισμός ο οποίος αντικρούεται από το σήμα του κινητού του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Τα στοιχεία σε βάρος του, αφού τον οδήγησαν σε μονόδρομο, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να πείσει τους ανακριτές, ανακρινόμενος εκ νέου ανέφερε πως στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συνελήφθη ο φερόμενος δράστης, συναντήθηκε με τον αδελφό του σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ εκεί βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα. 

Σε κάποια στιγμή, ο 44χρονος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και απομακρύνθηκε για να μιλήσει και μόλις τελείωσε, απευθύνθηκε προς το μέρος του και ανέφερε όπως όσοι έχουν άδεια να εργάζονται για τον αδελφό του να μείνουν στο μέρος και όσοι δεν έχουν να απομακρυνθούν γιατί έρχεται η Αστυνομία για έρευνες στο φορτηγό του 32χρονου. Ακολούθως, τον είδε να παραλαμβάνει το όπλο του 32χρονου από το φορτηγό και να το τοποθετεί σε άλλο όχημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδοχή για περί ανδρισμού και θρησκείας το διπλό φονικό-Και τρίτη σύλληψη

Πάντως, εκδοχή του 44χρονου είναι πως το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου μετέβη στην οικία στα Κάρδαμα, όπου εκεί βρισκόταν ο αδελφός του και παρέμεινε εκτός της οικίας και μέσα στο όχημα του, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς πίστευε πως άγνωστοι σκόπευαν να κάνουν κακό στον αδελφό του. Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετέβη στη Λεμεσό, όπου παρέλαβε δεύτερο πρόσωπο και κατευθύνθηκε στα Κάρδαμα, αναφέροντας λεπτομέρειες για τις διακινήσεις τους, ενώ ακολούθως, όπως είπε επέστρεψε στη Λεμεσό. Ακολούθως, κατά το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετέβη και πάλι στην οικία στα Κάρδαμα μετά από συνεννόηση με τον αδελφό του, για να δει κατά πόσο ανοίχθηκαν λάκκος για να κάνουν γούρνα στην αυλή της οικίας. Όταν μετέβη εκεί, είδε δύο άγνωστους αλλοδαπούς να σκάβουν και παρέμεινε στο μέρος μέχρι την άφιξη του αδελφού του. Αφού ανοίχθηκε ο λάκκος, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του, παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς και τους μετέφερε στη Λεμεσό και τους άφησε σε συγκεκριμένο σημείο, ισχυριζόμενος παράλληλα πως δεν γνώριζε για το φόνο και τα πτώματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγαλώνει το κάδρο των αναζητούμενων προσώπων-Για υποδείξεις σκηνών ο αδελφός

Υπενθυμίζεται ότι, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχθηκε πως σκότωσε τις γυναίκες και στη συνέχεια της έθαψε στην αυλή της οικίας, ενώ σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε πως προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα καθώς άκουσε τις δύο γυναίκες να τον χλευάζουν για τη θρησκεία και τον ανδρισμό του. Μάλιστα ο 32χρονος θέλησε να πάρει πάνω του το έγκλημα, ισχυριζόμενος πως δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκαψε τον… λάκκο του αδελφού του καθ' ομολογίαν δράστη ο 30χρονος-Νέα στοιχεία

Δειτε Επισης

Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή