Μεγαλώνει το κάδρο των αναζητούμενων προσώπων-Για υποδείξεις σκηνών ο αδελφός

Μπάζουν νερά και οι ισχυρισμοί του αδελφού του καθ' ομολογίαν δολοφόνου των δύο Ρωσίδων, τον λάκκο του οποίου... άνοιξε ο δεύτερος ύποπτος, 30 ετών, ο οποίος άρχισε να συνεργάζεται με τις Αρχές, αποκαλύπτοντας πως μετά τη σύλληψη του 32χρονου, είδε τον 44χρονο να παραλαμβάνει ένα όπλο και να το «εξαφανίζει».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκαψε τον… λάκκο του αδελφού του καθ' ομολογίαν δράστη ο 30χρονος-Νέα στοιχεία

Η σύλληψη του 30χρονου Σύρου, στενού φίλου του φερόμενου δράστη, φαίνεται να αποτελεί κομβικό σημείο για την έκβαση της υπόθεσης, αφού έδωσε το κλειδί στους ανακριτές να προσθέσουν νέα κομμάτια στο παζλ και να προχωρήσουν στη σύλληψη του αδελφού του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ο οποίος, με βάση τα στοιχεία, γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα λέει πως γνωρίζει. Όπως και ο 32χρονος αδελφός του, ο οποίος μπορεί να παραδέχθηκε το διπλό έγκλημα, εντούτοις φαίνεται να μην αποκάλυψε όλη την αλήθεια στους ανακριτές, σε μία προσπάθεια να πάρει πάνω του το φόνο, χωρίς να πρέπει να δώσει άλλα πρόσωπα, θεωρώντας πως το σενάριο του ήταν ιδανικό. 

Όσο και αν προσπάθησε να καλύψει το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα, το γενετικό υλικό του 30χρονου σε ένα προφυλακτικό, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε και το DNA μίας εκ των θυμάτων, στάθηκε η αρχή για να αρχίσουν να αποκαλύπτονται μυστικά, που ο 32χρονος πίστευε πως έθαψε μαζί με τις Ρωσίδες στον λάκκο δύο μέτρων, στην αυλή της οικίας. 

Μέχρι στιγμής στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται τρία πρόσωπα. 

1. Ο 32χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος. 

2. Ο 30χρονος Σύρος, στενός φίλος του 32χρονου

3. Ο 44χρονος αδελφός του 32χρονου

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των Αρχών, ο αριθμός των συλλήψεων αναμένεται μεγαλώσει, αφού στη λίστα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που οι μαρτυρίες τους δείχνουν να έχουν εμπλοκή και ως εκ τούτου, γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό τους.

Και οι τρεις ύποπτοι στις καταθέσεις τους, αναφέρονται στην παρουσία δύο αλλοδαπών στην οικία. Από τη μία, ο 30χρονος ανέφερε πως όταν μετέβη στην οικία στα Κάρδαμα είδε δύο ομοεθνείς τους, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε με τα μικρά τους ονόματα, ενώ από την άλλη, τα δύο αδέλφια αναφέρονται σε δύο αλλοδαπούς που βοήθησαν στο σκάψιμο του λάκκου. Ωστόσο, και οι δύο ισχυρίζονται πως δεν τους γνωρίζουν, ενώ οι ισχυρισμοί τους αντικρούονται με αυτόν του 30χρονου που τους έδειξε εντός της οικίας, εκτός και αν πρόκειται για άλλα δύο πρόσωπα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλησε να το πάρει πάνω του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Πέφτει φως στο μυστήριο

Πέραν των δύο αλλοδαπών, στο κάδρο έρχεται να προστεθεί και το πρόσωπο, που σύμφωνα με τον 44χρονο αδελφό του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, παρέλαβε από περιοχή της Λεμεσού και το μετέφερε στην οικία στα Κάρδαμα, το πρωί της 17ης Νοεμβρίου. 

Επίσης, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν πρόσωπο να κάθεται στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του 32χρονου φερόμενου δράστη, κατά την επιστροφή του στη Λεμεσό μετά το φονικό, ωστόσο άγνωστο εάν τελικά αυτό το πρόσωπο είναι ο 30χρονος. 

Από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, διαπιστώθηκε πως ο δεύτερος ύποπτος, κατά την 17η Νοεμβρίου, είχε συχνή επικοινωνία με τον 32χρονο καθ΄ομολογίαν δολοφόνο, ενώ το κινητό του, μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου εξέπεμπε σήμα από τον Αμίαντο. Στην πρώτη του κατάθεση, 30 Νοεμβρίου - πριν τη σύλληψη του - ανέφερε πως είχε συναντηθεί με τον 32χρονο μόνο στον χώρο εργασίας τους στην πόλη Λεμεσού, ισχυρισμός ο οποίος αντικρούεται από το σήμα του κινητού του. 

Τα στοιχεία σε βάρος του, αφού τον οδήγησαν σε μονόδρομος, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να πείσει τους ανακριτές, ανακρινόμενος εκ νέου ανέφερε πως στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συνελήφθη ο φερόμενος δράστης, συναντήθηκε με τον αδελφό του σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ εκεί βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα. 

Σε κάποια στιγμή, ο 44χρονος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και απομακρύνθηκε για να μιλήσει και μόλις τελείωσε, απευθύνθηκε προς το μέρος του και ανέφερε όπως όσοι έχουν άδεια να εργάζονται για τον αδελφό του να μείνουν στο μέρος και όσοι δεν έχουν να απομακρυνθούν γιατί έρχεται η Αστυνομία για έρευνες στο φορτηγό του 32χρονου. Ακολούθως, τον είδε να παραλαμβάνει το όπλο του 32χρονου από το φορτηγό και να το τοποθετεί σε άλλο όχημα. 

Ως εκ τούτου, στο κάδρο των προσώπων που αναζητούνται είναι και τα πρόσωπα που βρίσκονταν παρόν στην εν λόγω συνάντηση, ενώ τεράστιο ερώτημα εγείρεται γύρω από το πρόσωπο που κάλεσε τον 44χρονο και τον προειδοποίησε για την έρευνα στο φορτηγό του 32χρονου. Ήταν πρόσωπο που γνώριζε για το φόνο; Πώς γνώριζε πως το όπλο βρισκόταν στο φορτηγό; Ο αδελφός του, τι τελικά γνώριζε και γιατί ήθελε να εξαφανίσει το όπλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Πάντως, εκδοχή του 32χρονου είναι πως το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου μετέβη στην οικία στα Κάρδαμα, όπου εκεί βρισκόταν ο αδελφός του και παρέμεινε εκτός της οικίας και μέσα στο όχημα του, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς πίστευε πως άγνωστοι σκόπευαν να κάνουν κακό στον αδελφό του. Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετέβη στη Λεμεσό, όπου παρέλαβε δεύτερο πρόσωπο και κατευθύνθηκε στα Κάρδαμα, αναφέροντας λεπτομέρειες για τις διακινήσεις τους, ενώ ακολούθως, όπως είπε επέστρεψε στη Λεμεσό. Ακολούθως, κατά το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετέβη και πάλι στην οικία στα Κάρδαμα μετά από συνεννόηση με τον αδελφό του, για να δει κατά πόσο ανοίχθηκαν λάκκος για να κάνουν γούρνα στην αυλή της οικίας. Όταν μετέβη εκεί, είδε δύο άγνωστους αλλοδαπούς να σκάβουν και παρέμεινε στο μέρος μέχρι την άφιξη του αδελφού του. Αφού ανοίχθηκε ο λάκκος, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του, παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς και τους μετέφερε στη Λεμεσό και τους άφησε σε συγκεκριμένο σημείο, ισχυριζόμενος παράλληλα πως δεν γνώριζε για το φόνο και τα πτώματα. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να οδηγήσουν τον 44χρονο για υποδείξεις σκηνών, ενώ καθοριστικά κρίνονται και τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, ώστε να διαπιστωθούν οι περιοχές από τις οποίες εξέπεμπε σήμα το κινητό του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδοχή για περί ανδρισμού και θρησκείας το διπλό φονικό-Και τρίτη σύλληψη

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον