Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία που δεν παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο

  10/12/2021 10:06
Άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία που δεν παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο

Άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία που δεν παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο

  10/12/2021 10:06

Αν και έχουν πέσει οι τόνοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις μικρής μερίδας γονιών για τη μάσκα, με κάποιες δεκάδες από αυτούς να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία, αφού η φοίτηση είναι υποχρεωτική και όποιος κρατά μακριά τα παιδιά του από το σχολείο παραβιάζει τη νομοθεσία. 

Μόλις τέθηκαν σε εφαρμογή τα Κυβερνητικά μέτρα, περίπου το 5% των παιδιών Δημοτικής, δηλαδή περίπου 5,000 δεν εμφανίστηκαν στα σχολεία, με τον κύριο λόγο να είναι οι διαμαρτυρίες των γονιών τους για τη μάσκα και το υποχρεωτικό rapid test. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας το ποσοστό των παιδιών που δεν εμφανίζονται στα Δημοτικά Σχολεία, είναι πλέον κάτω του 2%. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 900-950 παιδιά.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η φοίτηση είναι υποχρεωτική στην προδημοτική εκπαίδευση, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο είναι υποχρεωτική, μέχρις ότου ο μαθητής συμπληρώσει το γυμνασιακό κύκλο ή το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του.

Όπoιoς έχει τηv επιμέλεια τoυ πρoσώπoυ τoυ μαθητή και παραλείπει τηv εγγραφή ή τηv επoπτεία τoυ ως πρoς τη φoίτηση κατά τα oριζόμεvα στo άρθρo 3, διαπράττει αδίκημα τιμωρoύμεvo με πoιvή φυλάκισης μέχρι τρεις μήvες ή με χρηματική πoιvή μέχρι 1.000 ευρώ ή και με τις δύo αυτές πoιvές.

Ποια διαδικασία ακολουθούν τα σχολεία

Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στις Διευθύνσεις των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όταν οι γονείς κάνουν έξι συνεχόμενες ημέρες να πάρουν το παιδί τους σχολείο, η Διεύθυνση του σχολείου επικοινωνεί μαζί τους για να μάθει τον λόγο. Εάν θεωρηθεί ότι ο λόγος που τα παιδιά δεν μεταβαίνουν στα σχολεία, δεν είναι δικαιολογημένος, τότε ενημερώνεται σχετικά το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το οποίο προβαίνει σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο μικροσκόπιο σχολεία και το πρωτόκολλο εμβολιασμένων-Ανησυχία για νοσηλείες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας