Άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία που δεν παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο

Αν και έχουν πέσει οι τόνοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις μικρής μερίδας γονιών για τη μάσκα, με κάποιες δεκάδες από αυτούς να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και άρχισαν οι καταγγελίες γονιών στην Αστυνομία, αφού η φοίτηση είναι υποχρεωτική και όποιος κρατά μακριά τα παιδιά του από το σχολείο παραβιάζει τη νομοθεσία. 

Μόλις τέθηκαν σε εφαρμογή τα Κυβερνητικά μέτρα, περίπου το 5% των παιδιών Δημοτικής, δηλαδή περίπου 5,000 δεν εμφανίστηκαν στα σχολεία, με τον κύριο λόγο να είναι οι διαμαρτυρίες των γονιών τους για τη μάσκα και το υποχρεωτικό rapid test. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας το ποσοστό των παιδιών που δεν εμφανίζονται στα Δημοτικά Σχολεία, είναι πλέον κάτω του 2%. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 900-950 παιδιά.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η φοίτηση είναι υποχρεωτική στην προδημοτική εκπαίδευση, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο είναι υποχρεωτική, μέχρις ότου ο μαθητής συμπληρώσει το γυμνασιακό κύκλο ή το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του.

Όπoιoς έχει τηv επιμέλεια τoυ πρoσώπoυ τoυ μαθητή και παραλείπει τηv εγγραφή ή τηv επoπτεία τoυ ως πρoς τη φoίτηση κατά τα oριζόμεvα στo άρθρo 3, διαπράττει αδίκημα τιμωρoύμεvo με πoιvή φυλάκισης μέχρι τρεις μήvες ή με χρηματική πoιvή μέχρι 1.000 ευρώ ή και με τις δύo αυτές πoιvές.

Ποια διαδικασία ακολουθούν τα σχολεία

Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στις Διευθύνσεις των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όταν οι γονείς κάνουν έξι συνεχόμενες ημέρες να πάρουν το παιδί τους σχολείο, η Διεύθυνση του σχολείου επικοινωνεί μαζί τους για να μάθει τον λόγο. Εάν θεωρηθεί ότι ο λόγος που τα παιδιά δεν μεταβαίνουν στα σχολεία, δεν είναι δικαιολογημένος, τότε ενημερώνεται σχετικά το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το οποίο προβαίνει σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο μικροσκόπιο σχολεία και το πρωτόκολλο εμβολιασμένων-Ανησυχία για νοσηλείες

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας