Πάρε-δώσε με κατηγορούμενο για τα 645kg MDMA-Πέφτει στα χαμηλά, συνελήφθη τρίτος

Σε deal με τον ένα εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών (MDMA) που εξήχθησαν από την Κύπρο για την Αυστραλία μέσα σε φουκούδες, τον Ιούνιο του 2019 και εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτια, φαίνεται να προχώρησε η Αστυνομία, η οποία την ίδια ώρα, προχώρησε στη σύλληψη νέου προσώπου.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό προστασία μάρτυρας πλέον ο ένας κατηγορούμενος για τα 645kg ναρκωτικά σε φουκούδες

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 30χρονος και 57χρονος, με τον πρώτο πλέον, κατόπιν συμφωνίας με την Αστυνομία, μετατράπηκε σε μάρτυρας κατηγορίας, εξού και κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου, αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του και πλέον αντιμετωπίζει μόνο μία κατηγορία, στην οποία παραδέχθηκε ενοχή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, o 30χρονος αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες, οι οποίες ήταν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εξαγωγή μη ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια. Πλέον, αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνωμοσίας, με τις λεπτομέρειες του αδικήματος να αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2019, συνωμότησε με άλλο πρόσωπο, όπως διαπράξει το κακούργημα της εξαγωγής ναρκωτικών. 

Με βάση αυτή την εξέλιξη, η προβλεπόμενη ποινή για τον 30χρονο αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που θα ήταν, εάν κρινόταν ένοχος για τα αδικήματα που αντιμετώπιζε πριν την τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ενώ ήδη ο μάρτυρας έχει μεταφερθεί εκτός φυλακών και στον χώρο όπου κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες της Αστυνομίας. 

Ο 30χρονος, είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας που εξήγαγε τις φουκούδες στην Αυστραλία και παραδέχθηκε πλέον, πως η εταιρεία του ανέλαβε τη συσκευασία και την εξαγωγή των 200 φουκούδων με τα ναρκωτικά, κατόπιν οδηγιών του 57χρονου συγκατηγορούμενου του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. 

Ο 30χρονος, περίπου δύο χρόνια μετά τη σύλληψη και την κράτηση του, σε θεληματική κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Οκτώβριο ενέπλεξε στην υπόθεση συγγενικό πρόσωπο του 57χρονου, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, ήταν συνεργός του συγκατηγορούμενου του, με βάση τα όσα του παραδέχθηκε ο ίδιος. 

Ωστόσο, το εν λόγω πρόσωπο, 70 ετών, συνελήφθη τελικά Τετάρτη, μετά το deal και την παραδοχή του 30χρονου, ενώ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. 

Σημειώνεται, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στα χρονικά της Κύπρου, ενώ τα 645 κιλά ecstasy, αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα για αυτού του είδους τα ναρκωτικά που κατασχέθηκε στην Αυστραλία, με την αξία τους να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και του… αμπελοπουλιού το γάλα στο πρόγραμμα μαρτύρων-Πράματα και θάματα ενώπιον Δικαστηρίου

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»